Вучић: Немилосрдна борба против криминала

Уследиће немилосрдна борба против криминала, јер није могуће играти се са државом, рекао за РТС Александар Вучић, после седнице Бироа за координацију служби безбедности. Предложено формирање Службе за борбу против наркотика и Службе за борбу против екстремизма и тероризма.

На седници Бироа за координацију служби безбедности донета је одлука да се предложи Влади формирање Службе за борбу против наркотика и Службе за борбу против екстремизма и тероризма. На седници се разговарало о угрожавању изборног права у северном делу Косовске Митровице и о борби против насиља на стадионима.

После седнице, први потпредседник Владе Александар Вучић рекао је за РТС да ће уследити немилосрдна борба против криминала, јер није могуће играти се са државом. Међутим, како је рекао, "неће бити лова на вештице".

Први потпредседник Владе рекао је и да држава "неће прогонити навијаче, већ криминалце и нарко-дилере".

"Борба за безбедност и сигурност на свим јавним манифестацијама биће најобимнија у историји Србије против оних који деле наркотике широм наше земље", рекао је Вучић и додао да је интересантно да је у последње три године, откада је кренула борба против Шарића, цена наркотика још нижа.

Према његовим речима, јасно је да нисмо томе посветили довољно пажње и да ћемо сада морати да решавамо тај проблем на најозбиљнији и најтежи могући начин.

Ипак, како сазнаје РТС у наредних 10 до 15 дана уследиће највећа акција у историји Србије против нарко-дилера и хулигана.

Сазнајемо и да је дошло и до прегруписавања међу навијачким групама, тако да су присталице Рада направиле споразум са "забрањенима", фракцијом навијача Партизана.

Због догађаја током гласања у Косовској Митровици надлежни органи поднеће одговарајуће пријаве, најавио је Вучић.

"За нас је теже у Косовској Митровици јер немамо ефективну власт, али ћемо наћи начина и показати да ће бити кажњени сви они који су злоупотребљавали све слободе које су им дозвољене, а они који су тврдили да је неко други то организовао, имаће прилику да то докажу и покажу. Нема никакве сумње", навео је Вучић.

Говорећи о предстојећим догађајима, утакмици Рад - Црвена звезда и поновљеним изборима 17. новембра, Вучић је рекао да су веома лоше безбедносне процене за оба догађаја, али да ће држава реаговати и обавити свој посао, гледајући да никоме не угрози његова права.

Ко ће убудуће имати право на обезбеђење државе и ротације на колима биће познато када надлежни ураде нову безбедносну процену за све који сада користе то право.

Само у београдској полицији 450 полицајаца ангажовано је на обезбеђењу личности. Десет пута мање инспектора бори се против трговине наркотицима.

број коментара 21 Пошаљи коментар
(субота, 09. нов 2013, 01:52) - anonymous [нерегистровани]

Korov

Treba da udare,
ali ne ovako sa najavom, već iznenada.
Malo lukavstva treba pokazati.
Najlukaviji kriminalci će pobeći na vreme.

(субота, 09. нов 2013, 00:50) - Jole [нерегистровани]

Terapija

Ma sve to treba u kamenolom, lance na noge i krampove u ruke!

(субота, 09. нов 2013, 00:48) - Robin Hud [нерегистровани]

xxxx

Podrska za borbu protiv kriminala i huligana, mora, napokon, neko uvesti red u ovu nasu drzavu.

(петак, 08. нов 2013, 22:52) - @vladimir0710 [нерегистровани]

Vreme je za čišćenje korova!

- "Kada vlast postane meka stavlja se na stranu onih koji je uništavaju" - Fridrih Niče. Citirano može da se odnosi i na pravosuđe u Srbiji. Nemojte stati sve dok negativce ne vratite tamo odakle su došli ili uputite tamo gde im je mesto.

(петак, 08. нов 2013, 22:46) - Divna [нерегистровани]

huligani

Jedan od gorućih problema koji je rastao godinama. Dogorelo je, nema dalje, Vučić ono što kaže, to i uradi.

(петак, 08. нов 2013, 20:46) - Obrad Zorzic [нерегистровани]

Prvo pohapsiti i otpustiti korumpirane policajce

potom zaposliti nove neiskvarene snage a tek onda otpoceti borbu sa organizovanim kriminalom. Nikako ranije.

(петак, 08. нов 2013, 19:59) - Jovo Dzajic [нерегистровани]

Re Vucic treba

Eh Jovane naj bolje bi bilo da si ti politicki savetnik gospodina Vucica!Idi bre ne dozvoljavaj da ti se narod smeje!Bolje savetuj tvoga Obamu da vise ne spijunira i prisluskiva Evropu!

(петак, 08. нов 2013, 19:54) - anonymous [нерегистровани]

Dali

Dali to svarno da ce da uradi ili kao i uvek samo obecanje us to trazi se i sterplenje.

(петак, 08. нов 2013, 19:48) - Petar [нерегистровани]

Bravo!

Tako je, bravo za Vladu. Sad se osecam mnogo bezbednije.

(петак, 08. нов 2013, 19:15) - anonymous [нерегистровани]

da ovako ne bude i sa ostalima

Mile Dragic, covek uhapsen pre nekoliko godina zbog korupcije, proveo izvesno vreme na robiji, firma bankrotirala, pre nekoliko dana pravosnazno oslobodjen i trazi nadoknadu stete od 500 miliona evra, sto ce sigurno da i dobije, ako ne u Srbiji onda u Strazburu!!!