Мркић: Пријатељски односи са Никарагвом

Наш пут ка ЕУ не значи да ћемо заборавити драге пријатеље у другим деловима света, рекао министар спољних послова Иван Мркић након састанка са шефом дипломатије Никарагве Самуелом Сантосом Лопесом. Мркић каже да су две државе увек имале пријатељске односе и подсећа на сарадњу из времена "Несврстаних".

Министар спољних послова Србије Иван Мркић разговарао је у Београду са шефом дипломатије Никарагве Самуелом Сантосом Лопесом о јачању билатералне сарадње.

После састанка, Мркић је рекао да су Србија и Никарагва увек имале пријатељске односе и подсетио на сарадњу две државе из времена "Несврстаних".

"Објаснио сам мом колеги да наш пут ка ЕУ не значи да ћемо заборавити наше драге пријатеље у другим деловима света. Драго ми што сам чуо да и Никарагва има одличне односе са ЕУ", рекао је Мркић.

Шеф дипломатије Никарагве оценио је да је разговор био веома садржајан.

Како је рекао, Никарагва је најбезбеднија држава Централне Америке и то је један од разлога за долазак страних инвестиција у ту земљу.

Министар Мркић истакао је да се нада да ће бити прилике да се и српске компаније укључе у пројекте који се изводе у Никарагви. Мркић је захвалио Никарагви и на подршци политици Србије према питању Косова.

број коментара 0 Пошаљи коментар