Стефановић: Очекујем бољу понуду Брисела

У прошлој рунди дијалога Београда и Приштине добили смо понуду која српском народу није нудила ништа, рекао председник Скупштине Србије Небојша Стефановић. Постоје ствари од којих Србија не може да одустане и надам се да ће овога пута понуда бити неупоредиво боља, истиче Стефановић.

Председник српског парламента Небојша Стефановић рекао је да би било бесмислено да поред оволиког труда и овога пута на столу буде иста понуда пред српском делегацијом на осмој рунди дијалога између Београда и Приштине у Бриселу.

"Надам се искрено да ће понуда која буде пред нашом делагацијом бити неупоредиво боља. Постоје ствари од којих Србија не може да одустане", нагласио је Стефановић гостујући у Дневнику РТС-а.

Стефановић је објаснио да Александар Вучић никад није условљавао свој одлазак у Брисел присуством високих дипломата Велике Британије и Немачке.

"То није важно, важан је резултатат. Александар Вучић и српска делегација иду тамо да изборе најбоље за наш народ и државу у интересу земље и свих грађана", рекао је Стефановић.

"Очекујем да чим будемо имали нешто конкретно, закажем седницу парламента на којој ће се премијер и сви који су узели учешће у дијалогу, обратити посланицима и известити их о свему што се догађало", рекао је Стефановић.

Како је нагласио, власт у Србији не ради све због услова, које поставља ЕУ и зато што неко други мисли да то треба тако.

"Стварамо нормалну земљу у којој се нико не плаши да хода улицама. Испуњавамо међународне, али и обавезе према свом народу. Свако мора и може да се осећа безбедно и сигурно, и то исто тражимо за Србе на северу Космета", истакао је Стефановић.

Говорећи о најављеној седници главног одбора СНС-а на којој ће се разговарати о учинку функционера у претходном периоду, Стефановић је рекао да ће она ускоро бити заказана.

"Са заказивањем се чека да се не би скретала пажња са кључних државних ствари, које нису само у вези са Косовом и Метохијом, већ и са економијом и европским интеграцијама", истакао је Стефановић.

Коментаришући изјаве да је Вучић најбоље решење за премијера, Стефановић је рекао да искрено верује у то.

"Вучић је сам рекао да му не пада на памет да врши било какву ротацију, а ја сам само изнео свој став и сви имамо право на став, чак и ако то није нешто о чему се тренутно разговара", каже Стефановић.

Када је реч о промени власти у Београду, Стефановић је рекао да СНС апсолутно није одустао од тога.

"Износимо конкретне разлоге зашто власт у Београду није добра у њиховој безидејности и задужености", рекао је Стефановић.

Ипак, та тема није на дневном реду јер, како каже Стефановић, СНС не жели да отежава неке друге државне ситуације пре него што сви дају максимум у њима.

број коментара 11 Пошаљи коментар
(уторак, 02. апр 2013, 20:12) - Brka [нерегистровани]

Podrska

Koliko sam shvatio nasa delegacija se trudi da uradi ono sta je najbolje u ovom trenutku za nasu zemlju kao i za srbe na Kosovu i Metohiji.Treba da imaju podrsku naroda.

(уторак, 02. апр 2013, 17:05) - anonymous [нерегистровани]

Svaka cast

Videli smo da je Vucic politicar koga najvise postuju i u Srbiji i u Svetu. Ponuda bi zbog njegovog autoriteta i njegovih obecanja koje nikad nije pogazio trebala biti povoljnija po nas...Svaka Cast..

(уторак, 02. апр 2013, 14:07) - Grizela [нерегистровани]

Pomozi Boze

Nadam se da ce put u Brisel ovog puta biti sa mnogo boljim ishod nego prosli. Verujem u uspeh naseg tima i da srpski narod ovog puta zaista dobiju ponudu vrednu razmatranja.

(уторак, 02. апр 2013, 14:00) - anonymous [нерегистровани]

Boze...

kako ste naivni! Zar niste naucili lekciju sa svih ranijih pregovora, od Molosevica pa do sada. Sto duze pregovaramo, to je gora po nas!

(уторак, 02. апр 2013, 12:05) - Bojana Brkić [нерегистровани]

Velika podrška

I ja se nadam i očekujem da će nam ovaj put u Briselu biti ponuđeno nešto prihvatljivo, ali isto tako očekujem i da druga strana načini neke ustupke. Spokojnije se osećam zbog činjenice da će i Vučić učestvovati u dijalogu, jer je kroz svoj dosadašnji rad u Vladi stekao moje veliko poverenje i sigurna sam da će njegovo učšće u dijalogu imati pozitivne efekte po našu zemlju i naš narod.

(уторак, 02. апр 2013, 11:53) - anonymous [нерегистровани]

понуда

Очекују бољу понуду?

Преговори као на пијаци....

(уторак, 02. апр 2013, 11:18) - Srbin [нерегистровани]

Sacuvajmo jedinstvo

Teski pregovori su pred nasim drzavnim vrhom, ali sam uveren da ce na najbolji nacin odbraniti nacionalne interese!

(уторак, 02. апр 2013, 10:40) - anonymous [нерегистровани]

Vart

Neće tu biti bolje ponude biće: uzmi ili ostavi, jer ovo je nova EU pod kontrolom Nemačke isa njom nema šale

(уторак, 02. апр 2013, 10:34) - Makili [нерегистровани]

Jedinstvo

Upravo ovo pokazuje jedinstvo Vlade,vidi se ko je cenjen i poštovan u svetu

(уторак, 02. апр 2013, 10:34) - sonjabg [нерегистровани]

sonjabg

najvise od svega zelim da moje dete zivi u zemlji u kojoj ce se osecati bezbedno, u kojoj ce moci da se osloni na ljude kao sto su vucic i stefanovic! dosta je bilo losih radnji, sretno nasem timu na celu sa Aleksandrom Vucicem!!!