Поново захтев за забрану СНП Наши?

Постоје "нове околности" због којих је могуће да се поново покрене иницијатива пред Уставним судом Србије за забрану организације СНП Наши, рекао за лист Данас председник скупштинског одбора за уставна питања и законодавство Владимир Цвијан.

Председник Одбора за уставна питања и законодавство Скупштине Србије и члан Председништва Српске напредне странке (СНС) Владимир Цвијан истакао је да постоје "нове околности" због којих је могуће да се поново покрене иницијатива пред Уставним судом Србије за забрану организације СНП Наши.

У изјави листу Данас, Цвијан је рекао да невладине организације, медији и приватна лица могу на "легалан и међународно признат" начин да се поново обрате Уставном суду Србије.

Како наводи лист, у нове околности као повод за обраћање Уставном судом спадају „активности" овог екстремистичког удружења током викенда - спаљивање званичне заставе АП Војводине и лепљење уличних плаката са списковима „антисрпских" медија и невладиних организација.

Лист подсећа да је тужилаштво раније тражило да се овом ултрадесничарском покрету забрани рад, али је Уставни суд одбио тај захтев, наводећи да се „не може поуздано утврдити постојање уставних разлога за забрану рада".

број коментара 1 пошаљи коментар
(уторак, 15. јан 2013, 14:18)
penelopa [нерегистровани]

Zasto zabrana?

Zar je moguce da se svi oni koji osudjuju nevladine organizacije i one koji rade na rasparcavanju Srbije smatraju ekstremima.Svi drugi ekstremi ako nisu srpski imaju pravo da pljuju po svemu sto je srpsko.Dokle ce to da traje.Ima li neko u ovoj Srbiji da bude patriota i da radi i u interesu srpskog naroda.strasno,,,