Протест СРС-а испред Председништва

Присталице Српске радикалне странке протестовале испред зграде Председништва Србије поводом ослобађања Рамуша Харадинаја. Они су запалили и исцепали заставе ЕУ, НАТО-а, Америке и Косова, а потом кренули у протестну шетњу.

Присталице Српске радикалне странке данас су испред зграде Председништва Србије запалиле и исцепале заставе Сједињених Америчких Држава), Европске уније, НАТО и Косова, протестујући због ослобађајуће пресуде Хашког трибунала Рамушу Харадинају.

Функционер СРС-а Немања Шаровић је изјавио да су заставе запаљене у знак политичког протеста, јер радикали тиме желе да покажу да се не боје "оних чије су то заставе, нити њихових слугу који седе у Немањиној 11 и на Андрићевом венцу".

Предвођени функционерима, неколико стотина присталица СРС-а кренуло је потом у протестну шетњу централним улицама Београда "у знак отпора" властима.

Функционерка СРС-а Наташа Јовановић рекла је да је председник Србије Томислав Николић издајник, који би требало да поднесе оставку.

Уз оцену да он то сигурно неће урадити, Јовановић је закључила да ће он, као и премијер Ивица Дачић и потпредседник владе Александар Вучић бити срушени са власти.

Функционер СРС Милорад Мирчић рекао је да је Војислав Шешељ пример борбе и да је уздрмао Хашки трибунал, који је назвао антисрпским.

Око Председништва Србије су распоређене јаке снаге Жандармерије у опреми за разбијање демонстрација, као и многа полицијска кола.

Полиција је допустила радикалима да приђу на око 50 метара од зграде Председништва, због чега су они протестовали, тражећи да их пусте ближе.

Колона је, уз музичку пратњу националистичких песама, са заставама кренула од Правног факултета ка Славији.

број коментара 15 Пошаљи коментар
(субота, 01. дец 2012, 10:52) - Stanimirka S. [нерегистровани]

uh...

Ovo je strašno, čudo od ljudi. Ima li da njima išta valja?

(петак, 30. нов 2012, 17:48) - kalak [нерегистровани]

misljenje

Svako ima prava da iskaze svoje misljenje, pa i da demonstrira, ali onda mora I da preuzme odgovornost i stane iza svojih postupaka.
Ove demonstracije vidim više kao emotivni izliv besa, nego kao iskazivanje nekog političkog stava.

(петак, 30. нов 2012, 17:03) - Bole [нерегистровани]

Sasvim normalna reakcija

Oni su registrovana stranka i imaju pravo da javno iskazu svoje stavove koliko god da ih ima.

(петак, 30. нов 2012, 16:40) - Igor [нерегистровани]

.....

Ja ovaj protest mogu da razumem ali ne razumem ih sta traze ostavku Tome Nikolica zato sto je neki sudija Bonomi oslobodio Haradinaja to je potpuno nelogicno.

(петак, 30. нов 2012, 15:52) - M-D-Oslo.anonymous [нерегистровани]

Protesti

su opravdani ali ne prema današnjoj vladi već
prema Haškom sudu. Paljenje zastava ja smatram da je pogrešno jer se sa tim neće ništa postići. To mi je malo prosto i sa tim sami sebe ponižavate...

(петак, 30. нов 2012, 15:46) - Andrea [нерегистровани]

Bravo!

Ovi sto kucaju narucene komentare su prvo trebali da se informisu da Vjerica Radeta nije bila na skupu. BRAVO radikali!

(петак, 30. нов 2012, 15:36) - Aleksandar Rak [нерегистровани]

Istina

A sta hoce radikali sa ovim Seseljevim slikama kad je narod jasno rekao kome veruje.Tomoslav Nikolic je postao predsednik drzave a radikali su sa sve bracnim parom Seselj ostali ispod cenzusa.

(петак, 30. нов 2012, 15:30) - Bojan Matke [нерегистровани]

Otpisani

O Boze pa sta vise hoce Natasa Jovanovic,Nemanja Sarovic i Vjerica Radeta,pa jel moguce da se oni jos uvek bave politikom?!

(петак, 30. нов 2012, 15:26) - anonymous [нерегистровани]

!!!!!!!!!!

Bravo SRS!

(петак, 30. нов 2012, 15:23) - anonymous [нерегистровани]

w

vidim branio,a nije se ponudio ni paru da da za odbranu srba u hagu.