Сва лажна признања Косова

Ни Нигерија није признала Косово. После Малија, Уганде и Гвинеје Бисао, још једна афричка држава демантовала наводе главног промотера косовске независности Беџета Пацолија. "Ми то нисмо урадили", рекао Олугбенга Аширу, министар спољних послова Нигерије.

Министарство спољних послова Нигерије демантовало да је та афричка држава признала независност Косова, како је то, пре тачно годину дана, тврдио други човек владе у Приштини Беџет Пацоли.

"Ми то нисмо урадили", рекао је Олугбенга Аширу, министар спољних послова Нигерије, пише приштински Експрес.

Власти у Приштини тврде да су независност Косова признале 92 државе, али је тачан број тешко утврдити.

То није први пут да Пацоли тврди да је нека земља признала независност Косова, а да се касније испостави да његове тврдње немају основа. Пацоли је, својевремено, саопштио и да је Уганда постала 88 земља која је признала Косово, што је одмах деманотвао тадашњи шеф српске дипломатије Вук Јеремић.

Оман и Гвинеја Бисао такође су, у септембру прошле године, демантовали вест о признавању Косова.

На (не)званичном сајту www.kosovothanksyou.com, који броји признања Косова, наводи се да је независност признала 91 држава од 193 државе чланице Уједињених нација.

Интересантно је да на том сајту, уз име Нигерије нема изјаве о признавању, као код осталих држава.

Министарство спољних послова у Приштини тврди да је 88 држава признало независност Косова.

број коментара 15 Пошаљи коментар
(петак, 07. сеп 2012, 22:06) - Slava Bogu za sve [нерегистровани]

Slava Bogu za sve

Moze ceo svet da prizna Kosovo ali sve dok sama!!!SRBIJA!!!ne prizna Kosovo nema od toga nista.Tako je Gospod uredio.Zapad se plasi srbije jer imamo veliki potencijal da se vrati u svetsku arenu jaci nego ikad.Ali bez Boga i Rusa to se nikada nece dogoditi.A mi kako hocemo...

(петак, 07. сеп 2012, 20:56) - anonymous [нерегистровани]

Повлачење признања

Наше МИП-а мора да интензивира и константно ради на убеђивању оних држава које су признале тзв"Косово" да повуку признања.Треба вршити притисак за почетак на Црну Гору и Македонију а онда и на Италију,Португалију,Чешку и још неке земље које имају блаже ставове према Србији

(петак, 07. сеп 2012, 20:51) - anonymous [нерегистровани]

RE Afrika je majka

Kakav Portugal ? Kosovo iz Evrope nisu priznali Spanija, Rumunija, Slovacka, Kipar, Grcka i Bosna i Hercegovina (citaj Republika Srpska)Ne znam za ove manje zemlje Andora, Lihtenstajn, San Marino-ali mislim da jesu i one

(петак, 07. сеп 2012, 20:04) - anonymous [нерегистровани]

Afrika je majka.

Neke africke zemlje jednostavno postuju rezoluciju 1244 i postuju suverenitet Srbije i nemaju nikakav interes da priznaju Kosovo.
Isto tako sile kao sto su Kina, Indija i Rusija nikad nece priznati nezavisnost kosova dok to Srbi ne urade a nece uraditi nikad.
Sto se tice evrope i susednih drzava tu je situacija razocaravajuca, sem Grka, Slovaka, Portugala i jos par zemalja sve su razocarale.
Afrika je druga prica, to su nasi prijatelji oduvek.

(петак, 07. сеп 2012, 19:51) - BojanMKD [нерегистровани]

pojasnjenje

Nije mi jasno kako zelite da iskoritite Nesvrstanjih zemlja a imate zelju za drug pakt t.e. ulaz u NATO...Sad gde zelite u nato ili u nesvrstanih ;) ?

(петак, 07. сеп 2012, 19:33) - anonymous [нерегистровани]

Dzaba sve

kad su SAD i EU priznale nezavisnost, a ostale clanice EU ne priznaju nezavisnost Kosova, jer imaju sopstvenih problema sa separatistima, a takodjer i africke zemlje! Ne zanosimo se, pobogu, ljudi! Sve je racunica i interes i borba za opstanak!

(петак, 07. сеп 2012, 19:28) - anonymous [нерегистровани]

....

Svaka cast africkih Drzavama, sve su u Pokretu nesvrstanih i taj momenat treba na najbolji nacin iskoristiti.

(петак, 07. сеп 2012, 16:51) - Vitas [нерегистровани]

Kosovo je Srbija


Hvala Nigeriji.

Thank you Nigeria.

(петак, 07. сеп 2012, 16:34) - anonymous [нерегистровани]

Nikada

Kosovo ne moze biti nezaviso dok ga Srbija na prizna a to ce se desiti nikada!

(петак, 07. сеп 2012, 16:30) - anonymous [нерегистровани]

Crna Gora??

a sta je sa Crnom Gorom?