Мапа без Косова техничка грешка

Ради се на исправљању мапе Србије без Косова на порталу ЕУ и у питању је техничка грешка, поручују из Брисела. Страница Србије данас је, због измена, недоступна.

Став Европске комисије о статусу Косова је и даље неутралан, а мапа на порталу Европске уније на којој је Србија приказана без Косова је техничка грешка.

Мапа Србије без Косова на порталу ЕУ је грешка, и већ се ради на њеном исправљању, рекао је Танјугу функционер Европске комисије који је инсистирао на анонимности.

Он је одлучно одбацио оптужбе које су се могле чути из Београда да је у питању политичка порука да Србија, након што је постала кандидат за придруживање, мора да се одрекне Косова.

"Наш став се није променио - и даље смо статусно неутрални кад је реч о Косову", изјавио је он.

Танјугов саговорник објаснио је да је грешку направила техничка служба која се бави одржавањем странице, и да је поменута мапа месецима стајала на сајту пре него што је грешка уочена.

На истој интернет страници, Србија је сврстана међу "остале земље" уместо међу кандидате за чланство у ЕУ.

"На сајту Комисије смо већ означили Србију као земљу кандидата, али главни портал ЕУ је из техничких разлога нешто теже освежити", објаснио је он, и додао да су у току радови на измени странице.

Страница Србије на порталу Европске уније данас је, због исправљања грешке, недоступна.

Интерактивна мапа Европе постављена је и на насловну страна рубрике "Државе" на сајту Европске уније, одакле линкови воде на профиле свих земаља. Косово и Србија су приказани као два ентитета, али ако се "мишем" покуша добити податак о Косову линк води на Србију.

број коментара 28 пошаљи коментар
(уторак, 13. мар 2012, 03:16)
anonymous [нерегистровани]

world

kosovo is integral part of serbia_of course

(среда, 07. мар 2012, 12:43)
anonymous [нерегистровани]

@Kasno Marko na Kosovo stize

Amin brate.

(среда, 07. мар 2012, 09:21)
medvedic16 [нерегистровани]

izvinjenje

milsim da zasluzujemo bar izvinjenje

(среда, 07. мар 2012, 08:36)
anonymous [нерегистровани]

1111.

to nema veze uskoro te granice nece postojat,putujuci kroz evropu onaj ko nezna geografiju nema pojma gde se nalazi.naj vaznije je da se ljudi zaposle i da se vrati srpsko stanovnistvo na kosovo i da se poveca natalitet.granica u bliskoj buducnosti nece biti,bice samo granica evropske unije i u njoj ce se znati pravila ponasanja i sve clanice ce to morat postovat.granica ce biti jos samo u nekim glavama koje se nece nista pitati.

(среда, 07. мар 2012, 08:10)
Vladimir [нерегистровани]

Mapa

Ovu website sam posjecivao i ranije, mislim da je tako vec dugo vremena. Takode danas sedmog Marta stranica je dostupna a mapa ista nepromenjena.
Strasno

(уторак, 06. мар 2012, 22:35)
Ломброзо [нерегистровани]

Касно Марко стиже на Косово

Браћо Срби, сви се данас кунемо у Косово, а где смо били задњих сто година?!Где смо били да дигнемо глас када је Броз 1946. забранио повратак избеглих за време рата са Косова, а свим Албанцима дошлим из Албаније дао држављанство, када је од Косова направио покрајину са надлежностима републике?Ако је Косово света српска земља, зашто је нисмо насељавали него смо бежали са ње, продавали имања Албанцима, док нас нису демографски очистили. Позивате да бранимо Косово, а ко ће да га брани?Они исти Срби који су се увлачили Брозу док је водио катастрофалну политику по Србију, они исти Срби који су продавали имања, а сад би као да их врате.Ма немојте, сто година се неодговорно и невизионарски понашамо према Косову, па кад је "притерало цара до дувара" сад нам се буди родољубље, косовски завет...Не будимо лицемерни! Свака част Борису Тадићу на начину вођења политике према Косову, то је једино разумно и могуће.А Косово и Метохија ће заувек бити део моје историје и националног бића...

(уторак, 06. мар 2012, 21:59)
Ранко [нерегистровани]

срамота

Господо са запада, питам се зашто увек погрешите када је Србија у питанју.Људи,зар нам није евидентно да је оба Европа увек против нас, јер је увек њихова грешка на нашу штета.Косово ће увек бити наше, а ви цртајте шта хоћете-Ево шта вам ја поручим

(уторак, 06. мар 2012, 21:50)
anonymous [нерегистровани]

Odlicno

Da u EU.Ali Srbija sa Kosmetom u njenom sastavu.
Sta mislite kako bi reagovala Engleska da mapu Velike Britanije nacrtaju bez recimo Velsa?

(уторак, 06. мар 2012, 21:02)
Goran [нерегистровани]

.

Frojd je u svemu pogresio!

(уторак, 06. мар 2012, 20:49)
Jaki [нерегистровани]

Mozda je to poen za Srbiju?

Da li je greska slucajna ili namjerna ? 'Ne zna se'! Ipak, mozda moze biti i dodatni poen za Srbiju. Nikad se ne zna? Narocito u politici ?!?