25. април – деца поново мета

У бомбардовању села Велика Добрања, код Липљана, погинула је шестогодишња девојчица. Рањено је троје деце узраста седам и осам година.

Приштина је непрекидно под дејством НАТО агресора. Гађана су насеља Белаћевац, Грмија, ТВ репетитор Голеш. На Косову и Метохији, поред Липљана, бомбардовани су Косово Поље, Србица, Клина.

У Лучанима, надомак Чачка, НАТО авијација је поново бомбардовала производне погоне Хемијске индустрије „Милан Благојевић". Осам пројектила погодило је погоне за складиштење киселина. Велика оштећења претрпели су околни стамбени објекти.

Са шест пројектила први пут је гађан источни део града Ниша. Причињена је велика материјална штета. У Новом Пазару ракетиран је водовод,

На планину Гучево испаљена су 24 пројектила. Погођен је планинарски дом у коме су биле смештене избеглице. Уништени су и телевизијски релеји и антенски стуб.

У раним поподневним сатима регистровано је више детонација у селу Сланкамен. Попуцала су стакла на многим стамбеним објектима.

Погођена је трафо станица на Авали у близини предајника РТС-а. Државна телевизија је поново престала са емитовањем програма.

Завршен је самит НАТО у Вашингтону, на коме је алијанса усвојила нови стратегијски концепт који подразумева извођење војних мисија изван граница чланица.

Заменик америчког државног секретара, Строб Талбот, отпутовао је у Москву где се састао са руским председником Борисом Јељцином. Тема састанка је била учешће Русије у преговорима са југословенским председником, Слободаном Милошевићем, да прихвати страно војно присуство на Косову и Метохији.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 25. апр 2019, 14:41) - anonymous [нерегистровани]

Katastrofa

Bitange neviđene,Bagra belosvetska, ovladali snagom novca.
Nema se šta reći,plačaju,daju ogroman novac,kupuju podanike.
Imam osećaj da sve nevine žrtve koje su izginule a žitelji su KiM koji su izvorno bili rodom sa KiM,kao da nisu postojali,zbog trenutnog stanja niti im se obeležje može podići,spomenik.
Čuj mene spomenik,pa te žrtve i u grobovima danas nisu mirne,bilo da su deca bilo odrasli ili stari koji su umrli 1960-tih.

(четвртак, 25. апр 2019, 12:23) - Милош [нерегистровани]

Мајко мила

Погледајте шта су ови злотвори за само један дан све погодили и уништили.