Za Isinbajevu zlatna medalja u Pekingu formalnost

Za rusku atletičarku Jelenu Isinbajevu osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu nije san već formalnost.

Rekorderka u skoku motkom ne očekuje ništa manje, pošto je prošlog meseca na mitingu u Rimu preskočila pet metara i tri centimetra i tako 22. put popravila najbolji rezultat na svetu.

Ona nije izgubila poslednje četiri godine, a osvojila je sve titule na velikim takmičenjima. Zbog toga je i upoređuju sa ukrajinskim skakačem motkom Sergejem Bubkom, koji je 35 puta popravljao svetski rekord.

Dvadesetšestogodišnja Isinbajeva je izjavila prošle godine da je teško oboriti svetski rekord i da su joj potrebni protivnici koji bi joj "pomogli" da napravi veliki skok.

"Znam da ako učinim najbolje što mogu, moguće je da ću pobediti sebe. Nema šanse za druge. Žao mi je", rekla je Isinbajeva.

Ruska atletičarka postala je prva žena koja je preskočila "barijeru" od pet metara, u julu 2005. na mitingu u Helsinkiju.

Isinbajeva je bila ljuta zbog izjava drugih atletičarski da je njeno vreme prošlo.

"Zaista sam bila ljuta kada sam čula i da se na horizontu pojavljuje nova kraljica. Želela sam da dokažem da su svi pogrešili", rekla je pošto je preskočila 5,03 metara i imala još 10 centimetara praznog prostora do letvice.

"Želim da pokažem svima da sam još 'stara Jelena'", rekla je Isinbajeva i dodala da želi da se takmiči do Olimpijskih igra u Londonu 2012. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво