Rusija na Igrama sa 109 atletičara

Atletsku reprezentaciju Rusije koja će na Olimpijskim igrama u Pekingu brojati 109 članova (49 muskaraca i 60 žena), predvodiće aktuelni olimpijski šampioni Jelena Isinbajeva u skoku motkom i Jurij Borzakovski u trci na 800 metara, objavile su svetske agencije.

Među ruskim olimpijcima, Isinbajeva koja je prošle sedmice na mitingu u Rimu oborila sopstveni svetski rekord preskočivši 5,03 metara, nije imala obavezu učešća na kvalifikacijama u Kazanju. Te obaveze bile su oslobođene i olimpijske šampionke u skoku u vis i dalj, Jelena Slesarenko, odnosno Tatjana Lebedeva.

Zanimljivo je da se za Igre u Pekingu nije kvalifikovala aktuelna olimpijska šampionka u bacanju kladiva Olga Kuzenjkova pošto je zauzela peto mesto.

Na Igre neće ići ni bivša olimpijska i svetska prvakinja u sprintu Irina Privalova, koja je u finalu trke na 200 metara bila tek sedma, a u disciplini 100 metara nije se ni plasirala u finale.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво