Memorijal Artur Takač

Četvrti atletski miting "Memorijal Artur Takač" održava se danas na stadionu Partizana u Beogradu. Učešstvuje 150 takmičara iz 35 zemalja sveta. Otvaranje turnira u 18.00 RTS-2.

Ideja i moto mitinga, koji će početi od 18 sati, dok će se besplatne ulaznice deliti od 10 do 17 na blagajnama stadiona Partizana, biće "sport bez nasilja".

"Želimo da pokažemo istinske vrednosti sporta, a ne da gledamo da li će neko zapaliti tribine ili se gađati raketom", kazao je Životić i dodao da o kvalitetu mitinga dovoljno govori podatak da će na njemu učestvovati trojica atletičara koji su 100 metara trčali za manje od 10 sekundi.

Promoter mitinga Nenad Stekić, bivši evropski rekorder u skoku u dalj, izrazio je uverenje da će miting biti "svetski", prava poslastica za publiku.

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković izneo je istu tvrdnju i podsetio da bi ovogodišnji turnir prvi put trebalo da protekne u idealnim vremenskim uslovima. Kiše ne bi trebalo da bude, a predviđena je temperatura od 22 stepena.

Proslavljena srpska dugoprugašica Olivera Jevtić, koja će se takmičiti u trci na 5.000 metara, kazala je da će "Memorijal Artur Takač" svim učesnicima poslužiti kao dobra provera u pripremnoj fazi sezone.

"Ova disciplina i nije baš moja specijalnost, pošto sam se potpuno okrenula duplo dužim deonicama... Nadam se, ipak, rezultatu od 15 minuta i 15 sekundi", navela je Jevtićeva.

Kanadski bacač kugle Dilan Armstrong, četvrtoplasirani sa prošlogodišnjih Olimpijskih igara, objavio je da je njegov cilj da prebaci 21 metar.

"Niko još nije sasvim spreman, ja sam recimo spreman oko 85 odsto, ali u ovom delu sezone to i nije najbitnije. Važno je da držimo nivo i polako podižemo formu pred početak najvećeg takmičenja sezone, Svetskog prvenstva u Berlinu", naveo je Armstrong.

Sprinterka iz SAD Stefani Durst istakla je da samo želi da istrči što bolje može i dobro se zabavi.
"Blizu sam najbolje forme, spremna sam 90 i više odsto, samo moram da ispravim neke tehničke nedostatke, pre svega kod starta. Nadam se dobrom ostvarenju", kazala je Stefani Durst koja je na pitanje novinara da li priželjkuje rezultat ispod 11 sekundi, što bi joj bio lični rekord, kroz smeh odgovorila: "Svakako da se nadam".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво