Čejmbers na sudu

Atletičar iz SAD Dvejn Čejmbers započeo je sudski proces kako bi se takmičio na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Čejmbers, koji je odslužio dvogodišnju suspenziju zbog dopinga u periodu od 2003. do 2005. godine, zatražio je od suda da privremeno suspenduje odluku Britanske olimpijska asocijacije da mu zabrani da učestvuje na Olimpijskim igrama.

Pravni tim sprintera saopštio je da se Čejmbers kaje zbog svog ponašanja u prošlosti, i da zaslužuje mesto u olimpijskoj reprezentaciji. Naglašeno je da bi njegovo prisustvo u timu znatno pojačalo tim SAD-a u trci na 100 metara.

Poslednji dan za formiranje konačnog atletskog tima za Peking je nedelja.

Sudija Kolin Mekej je prošlog četvrtka izjavio da zbog kratkog vremenskog roka neće biti u prilici da sasluša ceo slučaj. Iako je rekao da je ove godine devet sprintera trčalo brže od Čejmbersa, Čejmbers je uveren da može ravnopravno da se takmiči sa Asafom Pauelom i Useinom Boltom.

"Poštovaću odluku suda, iako čvrsto verujem da će presuda biti doneta u moju korist. Uveren sam da ćemo se dobro zabavljati u Pekingu", rekao je Čejmbers novinarima nakon trke u kvalifikacijama SAD za Igre, kada je 100 metara pretrčao za 10 sekundi.

Čejmbers je u avgustu 2003. godine bio pozitivan na steroid THG i suspendovan je na dve godine. Tada mu je zabranjeno da učestvuje na Olimpijskim igrama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво