Kenijci favoriti na Beogradskom Banka Inteza maratonu

Kenijski atletičari predvođeni Viktorom Kiplagatom Kigenom favoriti su predstojećeg 22. Beogradskog Banka Inteza maratona koji će u srpskoj prestonici 18. aprila okupiti oko 1.000 maratonaca i polumaratonaca iz 40 zemalja i najmanje 20.000 učesnika Trke zadovoljstva, najavio je direktor tradicionalne manifestacije Dejan Nikolić.

"Grupa od 16 kenijskih maratonaca danas stiže u Beograd. Među njima neće biti najavljenog prošlogodišnjeg pobednika Vilijama Kvambaja Kipčumbe, koji je pre nekoliko dana trčao na maratonu u Utrehtu i pobedio ličnim rekordom od 2.09,41 sata", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare u predstavništvu "Sitroena", zvaničnog prevoznika Beogradskog maratona.

Prema njegovim rečima, favorit bi trebalo da bude debitant u maratonskoj trci, 25-godišnji Viktor Kiplagat Kigen.

"Bivši svetski rekorder u maratonu Pol Tergat lično nam je preporučio Kiplagata kao izvanrednog takmičara u najtežoj atletskoj disciplini", precizirao je Nikolić.

Kako je dodao, sudeći prema rezultatu ističe se i Erik Čeboj Jator, koji je na Beogradskom maratonu 2006. godine zabeležio rezultat od 2.13,33 časa.

U konkurenciji maratonki, favoritkinja je Kenijka Ana Jepkamboj Kosgej, čiji je najbolji rezultat iz 2007. godine  2.26,27 sata.

Generalni sekretar Saveza za sport i rekreaciju invalida Aleksandar Vujičić najavio je učešće oko 100 osoba različitih kategorija invalidnosti.

"Prvi put će jedna slepa osoba, Milan Petrović iz Leskovca, pokušati da istrči ceo maraton, dok će u polumaratonu učestvovati takođe slepa osoba Spasoje Joković iz Bora", najavio je Vujičić.

Nagrade za prvoplasirane su iste kao i prošle godine i kreću se u rasponu od 5.000 do 30.000 evra u zavisnosti od postignutog rezultata.

Pobednici u obe konkurencije koji na cilju zabeleže vreme brže od 2.08, odnosno 2.27 sata, dobiće najveći predviđeni iznos, a ukoliko bude postignut svetski ili evropski rekord, biće nagrađen sa 50.000, odnosno 25.000 evra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи