Tatjana Jelača i Mihail Dudaš osvojili bronze

Srpski atletičari Tatjana Jelača i Mihail Dudaš osvojili su bronzane medalje na Svetskom juniorskom prvenstvu u atletici koje se održava u poljskom gradu Bidgošću.

Mihail Dudaš je u desetoboju sa juniorskim rekordom Srbije 7663 boda zauzeo treće mesto u konkurenciji 17 desetobojaca.  Drugog takmičarskog dana Dudaš je trčao 110m prepone za 14,83 sekundi, bacio je disk 43,31m, u skoku s motkom ostvario rezultat 4,30m, bacio koplje 51,31m, i trčao 1500m za 4.42,11 minuta.

Zlatnu medalju u desetoboju osvojio je Nemac Jan Feliks Knobel (7.896 bodova), a srebrnu Belorus Eduard Mihan (7.894 boda).   

Finale bacanja koplja bilo je izuzetno uzbudljivo. Posle tri serije Tatjana Jelača bila je sedma sa 52,92m. U petoj seriji, novim seniorskim rekordom Srbije, 58,77m  Jelača se probila do trećeg mesta.

Svetska šampionka, sa svetskim juniorskim rekordom, 63,01m postala je Ukrainka Vira Rebrik. Srebrno odličje sa 59,25m osvojila je Kineskinja Li Lingvei. 

U petak na zaletište skoka u dalj izlazi najveća nada Srbije u toj disciplini Ivana Španović, koja je sa nedavno oborenim nacionalnim rekordom za juniorke (6,65 metara) jedan od glavnih favorita za pobedu.

Dudaš i Jelača presrećni zbog uspeha

Reprezentativci Srbije u atletici Mihalj Dudaš i Tatjana Jelača izjavili su da su presrećni posle osvajanja bronzanih medalja na juniorskom prvenstvu sveta u poljskom gradu Bidgošću.

Dudaš je danas "iskovao" bronzu u desetoboju osvojivši ukupno 7.663 boda, dok je Jelača isti uspeh ostvarila u bacanju koplja hicem od 58,77 metara, što je novi državni rekord.

"Oseam se zaista sjajno, ne mogu da opišem koliko sam srećan. Napokon su se troipogodišnji trud i rad isplatili. Verovali smo u uspeh i uspeh se dogodio", izjavio je Dudaš, dodajući da mu ova medalja mnogo znači.

"Drago mi je što sam uspeo da na najvažnijem takmičenju postignem i najbolji rezultat, kao i dosta ličnih rekorda. Sve je vodilo ka medalji. Nastaviću dalje ovim i još boljim tempom", rekao je bronzani desetobojac.

Jelača je naglasila da je danas ostvarila najveći uspeh u karijeri.
"Presrećna sam. Hvala svima koji su verovali u mene, a svakako veliku zaslugu za ovu medalju ima i savezni selektor Ivica Možek", izjavila je Jelača, istakavši da joj je izuzetno drago i zbog Dudaševog uspeha.

"On je udvostručio slavlje srpske reprezentacije. Ove medalje nagoveštavaju bolje dane srpske kraljice sportova, rekla je Jelača.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво