Читај ми!

Atletski savez Srbije proglasio najuspešnije u prethodne dve godine

Šampionka sveta i Evrope u skoku u dalj Ivana Vuleta i vicešampion Evrope u bacanju kugle Armin Sinančević najbolji su atletičari Srbije za 2021. i 2022. godinu, u izboru Srpskog atletskog saveza.

Istorija srpske atletike zlatnim slovima biće ispisana na stranicama koje budu oslikavale takmičarske sezone 2021. i 2022.

Kao nikada do sada zabeležen je rezultatski uspeh, padali su rekordi, nizale se medalje, magija srpskih asova na bojnim poljima "kraljice sportova" širom meridijana jačala je iz meseca u mesec i odašiljala nam pozitivne vesti o uspesima srpske atletike kojom se ponosimo.

Na svečanosti u povodom proglašenja najboljih atletičara u prethodne dve godine, izabrani su i najbolji mladi atletičari u svim kategorijama, a među lauratima su i Adrijana Vilagoš i Angelina Topić, osvajačice medalja na Svetskom prvenstvu u juniorskoj i na Evropskom prvenstvu u seniorskoj konkurenciji.

"Spojili smo dodelu za 2021. i 2022. godinu, jer nismo bili u mogućnosti zbog pandemije korona virusa da organizujemo dodelu za 2021. godinu. Ove dve godine su možda i najuspešnije u istoriji Srpskog atletskog saveza", izjavio je predsednik Atletskog saveza Veselin Jevresimović.

Predsednik saveza je istakao da Srbija ima mogućnosti da postane atletska velesila.  

"Verujem da uskoro možemo da postanemo atletska velesila, imamo talentovanu decu i osvojimo 15 medalja", poručio je Jevrosimović.

Svu rezultatsku raskoš koju smo doživeli od naših atletskih vedeta dodatno je obogatio najveći sportski događaj ikada održan u našoj prestonici, Svetsko prvenstvo u atletici u dvorani koje je dobilo najviše ocene i proglašeno za najuspešnije ikada, navodi se u saopštenju srpskog atletskog saveza.

Tokom tri dana takmičenja u Beogradu, u Srbiji, od 18. do 20. marta, takmičilo se 129 ekipa, a u finale su se plasirali sportisti iz 59 zemalja (57 zemalja se borilo za medalje u 2017. godini). Postavljeno je sedam rekorda šampionata i 17 rekorda regionalnih asocijacija.

Ukupno 31 zemlja osvojila je medalje, od kojih je 20 osvojilo zlato, uključujući i naciju domaćina.

Trofej profesora Aleksandra Petrovića za najuspešnijeg trenera dobio je Goran Obradović iz AK Vojvodina - Novi Sad, a za najuspešniji atletski klub proglašen je AK Crvena Zvezda Beograd. 

"Atletika nije više jeftina, skup je sport i potrebno nam je mnogo veće ulaganje da to postignemo. Ako do sada nismo stekli poverenje, ne znam kada ćemo. Ono što me plaši, to je odnos naše krovne organizacije, niko se nije pojavio ispred Ministarstva sporta, stolica je prazna, a uredno su dobili poziv na vreme. Jer ako država Srbija nema računa da pomaže ovakvu srpsku atletiku, onda sam ja na pogrešnom putu", poručio je direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković.

Ivana Španović Vuleta se zahvalila u ime nagrađenih i poslala poruku mladim snagama.

"Nastavite ovako i sanjajte velike snove", rekla je Ivana Vuleta.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво