Читај ми!

"Mondo" je najbolji u istoriji skoka s motkom – Duplantis ponovo oborio svetski rekord!

Armand Duplantis ponovo je oborio svetski rekord i potvrdio da je verovatno najbolji skakač s motkom svih vremena. Duplantis je u Judžinu skočio 6,21 i za jedan centimetar popravio sopstveni rekord, osvojivši prvu zlatnu medalju u karijeri na svetskim prvenstvima.

Duplantis je potvrdio surovu dominaciju u skoku s motkom koju ima retko koji sportista na svetu.

Šveđanin je u Judžinu došao do prvog svetskog zlata u karijeri koje je obezbedio skokom od šest metara i šest centimetara, posle čega je usledio napad na rekord.

Letvica je podignuta na 6,21, a on je uspeo da je preskoči i tako nadmaši rezultat koji je u martu postavio na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.

"Postajao sam umorniji kako se takmičenje približavalo kraju, tako da veoma cenim vašu podršku. Ovo je sjajno i volim što sam u Judžinu", rekao je Duplantis na stazi i zahvalio se publici koja ga je "pogurala" do novog uspeha.

Popularni "mondo", koji ima samo 22 godine, prethodno je na otvorenom najbolji rezultat postigao skokom od 6,16.

U 2018. je osvojio Svetsko juniorsko prvenstvo, a četiri godine kasnije to je sportista koji je kompletirao najsjajnija odličja na svim najvećim takmičenjima u atletici, uz višestruke svetske rekorde.

Srebro je osvojio Amerikanac Kristofer Nilsen sa 5,94, dok je bronza otišla u ruke Džona Obijena sa Filipina, koji je preskočio istu visinu.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво