Читај ми!

Danas je Beogradski maraton

Jubilarni 35. Beogradski maraton, pod sloganom "Prijateljstvo na duge staze" počeo je u osam sati, a glavni grad Srbije biće centar atletskog sveta.

Start maratona, čija je trasa duga 42,195 kilometara, i polumaratona (21,1 kilometar) je u 8 sati na raskrsnici Bulevara kralja Aleksandra i Resavske ulice.

Na BGD maratonu učestvovaće 6.700 trkačaa u polumaratonu i maratonu, od čega 1.200 stranaca iz 70 zemalja, plus 700 učesnika u štafetnim trkama.

"Meni je srce puno, skoro 7.000 ljudi... Energija puca na sve strane i to se oseća. Zaista smo atletska prestonica sveta i to mi je neizmerno drago", rekao je direktor Beogradskog maratona Darko Habuš.

Počasni najveće atletske trke u Srbiji ove godine je čuvena srpska atletičarka Olivera Jevtić, četvorostruka pobednica.

Tokom Beogradskog maratona, za saobraćaj će biti zatvorene brojne ulice u centru grada i na Novom Beogradu, a izmenjene će biti i trase linija gradskog prevoza.

Sve takmičare i učesnike 35. Beogradskog maratona devetu godinu zaredom osigurava "UNIQA" osiguranje, koje je zvanično osiguranje ovog sportskog događaja.

Već po tradiciji, pravi ritam trkačima davaće trubači i bubnjari i to na četiri lokacije u gradu – na Brankovom mostu, kod "Londona", na Terazijama, dok u Pionirskom parku latino podrška stiže uz poznati bend Salsa y Punto.

Udovičić: Vraćen stari sjaj Beogradskom maratonu

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjevio je, nakon starta 35. Beogradskog maratona, da je oduševljen da je vraćeni sjaj Beogradskog maratona kroz puni kapacitet takmičara koji učestvuju na njemu i da Beograd apsolutno zaslužuje takvu manifestaciju.

U izjavi za Tanjug, Udovičić je rekao da učešće 1.200 takmičara iz inostranstva, sa svih kontinenata, iz više od 70 zemalja, i ukupno 6.700 takmičara koji učestvuju u maratonu i polumaratonu pokazuje koliko Beograd živi za sport, voli sport i koliko Srbija jeste zemlja sporta.

"Mislim da je najvažnija poruka poslata iz Trke zadovoljstva, gde na Međunarodni dan porodice, svi zajedno treba da shvatimo koliko je važno da se na svakodnevnom nivou bavimo fizičkim aktivnostima, koje su, dokazano je, preduslov zdravlja", poručio je Udovičić.

Zato je, naglašava, važno i moramo da promovišemo sve manifesticije, pogotovo takvu, koja ima svoju tradiciju i koja je pokazala i dokazala da je brend našeg grada.

On je dodao da svi zajedno moramo da se bavimo sportom i da kroz promociju takvih aktivnosti pokušamo da dođemo do svakog pojedinca i da ga motivišemo.

"Smatram da svaki učesnik današnjeg maratona koji je stao na start već pobednik. Odlukom da učestvuje, da se neko vreme spremao, da se žrtvovao i da je podredio svoj život ovoj manifestaciji je pobeda sama po sebi. To je jedna ideja koja apsolutno treba da se prati i promoviše, a Beograd apsolutno zaslužuje jednu ovakve i slične manifesticije", poručio je ministar omladine i sporta.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво