Читај ми!

Ivana Španović pobedila na Dijamantskoj ligi u Firenci

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović pobedila je na mitingu Dijamantske lige u Firenci.

Španovićeva je skakala prve tri serije, nakon toga propuštala skokove, da bi se na zaletište vratila u šestoj seriji. Najbolji rezultat 6.74 metara je ostvarila u trećoj seriji.

Drugo mesto zauzela je Nemica Malaika Mihambo, a Marina Bek Mironcuk treću poziciju.

Nova sezona donela je i nova pravila u Dijamantskoj ligi, a to je da posle pete serije, takmičenje nastavljaju atletičarke koje imaju najbolja tri rezutata, a pobednik je onaj sa najbolji rezultatom u samoj šestoj seriji. Španovićeva je trijumfovala zahvaljujući najboljem skoku u šestoj seriji. 

"Iskreno ne podržavam uvođenje novih pravila na ovaj način, možda je to za publiku interesantno... Ali što se mene tiče, realno imala sam rezultat za treće mesto, tako se i osećam. Verujem da dobre promene zahtevaju i određeno vreme navikavanje. Propuštala sam dve serije zbog bola u stopalu, ali na kraju smo ipak odlučili da probam da skačem šestu seriji koja mi je na kraju donela i drugu pobedu na takmičenjima ove sezone. Nastavićemo sa treninzima, fokus će biti na sprintu, a manje na skokovima kako bi se stopalo oporavilo što pre" izjavila je Španovićeva.

Najbolja srpska atletičarka ostvarila je i novi rekord po pobedama na mitinzima Dijamantske lige - današnji trijumf je trinaesta pobeda od formiranja Dijamantske lige.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се