Читај ми!

Kolašinac za RTS otkrio kada će završiti karijeru

Srpski reprezentativac u bacanju kugle Asmir Kolašinac otkrio je gostujući u Beogradskoj hronici RTS-a kada će završiti karijeru. Kolašinac je istakao da se nada da će Olimpijske igre u Japanu biti održane ove godine, kako bi mogao da po četvrti put učestvuje na najvećem planetarnom sportskom takmičenju.

Rođeni Sjeničanin do sada je tri puta učestvovao na Olimpijskim igrama i najbolji rezultat mu je sedmo mesto, koje je zauzeo u Pekingu 2008. i Londonu četiri godine kasnije.

"Biću, još nisam spreman za Olimpijske igre. Sada tempiram formu za Evropsko prvenstvo, a do Olimpijskih igara imam dovoljno vremena da se pripremim. Nadam se da se ništa loše neće desiti da se, ne daj bože, te Igre otkažu", rekao je Kolašinac gostujući u Beogradskoj hronici.

Istakao je da nema tremu pred nastup u japanskoj prestonici, a potom potvrdio i kada planira da se penzioniše.

"Ono što očekuje nas sledeće godine jeste Svetsko prvenstvo u dvorani koje će biti održano u Beogradu. Mislim da je to odlična prilika da se na lep način povučem. Nisam doneo definitivnu odluku, ali mislim da ću se povući tada."

Srpski atletičar je prošle godine preležao kovid, njegova porodica je takođe imala problema sa virusom, kao i čitava Sjenica, u kojoj je bilo jedno od najvećih žarišta u Srbiji. Otkrio je i kako je izgledala njegova borba sa koronavirusom.

"S obzirom na to da sam bio pozitivan krajem maja, ostatak sezone sam morao da otkažem. Pokušavao sam da organizujem neke pripreme, međutim, posledice su se ogledale u tome što nisam mogao dugo da izdržim trening. Više od tri meseca sam osećao posledice, imao sam blaži oblik. Bukvalno nisam ni znao da imam dok nisam izgubio čulo ukusa i mirisa. Nakon toga tri meseca nisam mogao da treniram normalno. Jednom dnevno bih trenirao, a onda bih sledeći dan morao da odmaram. Sada, kada sam potpuno zdrav, treniram dva puta dnevno, bez ikakvih posledica i umora."

Posle svega je počeo da trenira i sada se sprema za izazove koji su pred njim.

"Oko Nove godine, posle 10 meseci, imao sam prvo takmičenje. Rezultati koje sam pravio ove zime su zadovoljavajući. Pred nama je Evropsko prvenstvo u dvorani u Poljskoj, a pre toga imamo jedno značajno takmičenje koje će biti održano kod nas u Beogradu. Naredne nedelje, u četvrtak, na programu je Serbian open, šesti po redu", zaključio je Kolašinac.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво