Kenijci dominirali na Njujorškom maratonu

Kenijski maratonski potvrdili su dominaciju na dugim stazama, pošto su pobedili u obe konkurencije na Njujorškom maratonu. Džefri Kamvoror trijumfovao je u muškoj, a Džojsilin Džepkosgei u ženskoj konkurenciji jednog od najvažnijih maratona na svetu.

Kamvoror je pobedio rezultatom dva sata, osam minuta i 13 sekundi i trijumfovao drugi put u poslednje tri godine u Njujorku.

On je prošle godine zauzeo treće mesto u "velikoj jabuci", a trijumfovao je 2017.

Odlučujuću prednost nad sunarodnikom Albertom Korirom stekao je negde na polovini trke, kada je odlučio da se odvoji i diktira sopstveni tempo.

Korir je inače završio trku u vremenu 2:08,36, dok je treći bio Girma Bekele Gebre iz Etiopije sa 2:08,38.

Džepkosgei je debitovala u maratonu (svetska rekorderka je u polumaratonu) i odmah došla do velike pobede. Kenijka je kroz cilj priošla posle dva sata, 22 minuta i 38 sekundi. Kao 25-godišnjakinja najmlađa je pobednica Njujorškog maratona od Margaret Okajo 2001. godine.

Džepkosgei je u martu pobedila u polumaratonu u Njujorku i prva je takmičarka koja je pobedila u oba takmičenja.

Drugo mesto zauzela je četvorostruka pobednica maratona u Njujorku Meri Keitani iz Kenije sa 2:23,32, dok je treća kroz cilj prošla Ruti Aga iz Etiopije rezultatom 2:25,51.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво