Grad dao punu podršku organizaciji SP u dvorani 2022

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio da je Grad Beograd dao punu podršku organizaciji atletskog Svetskog prvenstva u dvorani 2022, za šta je kandidaturu podneo Atletski savez Srbije. Nakon uspešno organizovanog Evropskog prvenstva u dvorani u martu 2017, sledeći logičan korak u razvoju atletike u Srbiji jeste organizacija svetskog prvenstva.

Vesić je uputio pismo predsedniku Svetske atletske federacije ( IAAF) Sebastijanu Kou, u kojem se kaže da Grad podržava i garantuje organizaciju ovakvog takmičenja u Beogradu i da je saglasan sa datumom takmičenja od 11. do 13. marta 2022. godine, preneo je Beoinfo.

Nakon uspešno organizovanog Evropskog prvenstva u dvorani u martu 2017, sledeći logičan korak u razvoju atletike u Srbiji jeste organizacija svetskog prvenstva. Ukoliko nam se događaj dodeli, spremni smo da podržimo organizaciju iz naše nadležnosti i sposobnosti, kao i sa dva miliona dolara finansijskog doprinosa za budžet Svetskog dvoranskog prvenstva koji će se održati u Beogradu u Štark areni. Obaveštavamo Svetsku atletsku federaciju da je Grad Beograd dao punu podršku organizaciju ovog događaja, rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je precizirao da bi Svetsko prvenstvo u dvorani bio najveći atletski događaj ikada održan u našoj zemlji. Očekuje se učešće više od 200 zemalja, hiljadu atletičara, hiljadu predstavnika medija, 50.000 gledalaca i više od 140 miliona TV publike.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво