Španovićeva skače za finale Dijamantske lige

Srpska atletičarka Ivana Španović pokušaće na kvalifikacionom mitingu u Birmingemu da obezbedi plasman na finalni miting Dijamantske lige.

Ivana Španović trenutno deli devetu poziciju sa Jamajčankom Hikling i Autralijankom Anang na listi dosadašnjih učesnica kvalifikacionih miniga.

Solidnim nastupom i pobedom, u za nju ne tako jakoj konkurenciji, obezbedila bi nastup na finalnom mitingu Dijamantske lige. 

Španovićeva ima najbolji rezultat u karijeri i drugi najdalji ovosezonski skok od prijavljenih takmičarki.

Tokom sezone, srpska atletičarka je više puta isticala da je do svetskog prvenstva u Dohi zanima samo podizanje forme, koja je na mitingu u Mađarskoj bila na nivou skoka od 6.80 metara.

Pored Ivaninog nastupa, diciplina u skoku udalj biće zanimljiva i zbog činjenice da se takmiče dve višebojke, zlatna i srebrna sa poslednjeg Evropskog prvenstva u Berlinu.

Nifi Tiam iz Belgije i Britanka Katarina Džomson-Tomson, čije rivalstvo je uvek zanimljivo u višeboju. Tomsonova je u karijeri bila blizu granice od sedam metara, a ove sezone skočila je 6.68, dok je Tiamova ove godine skočila lični rekod od 6.67 metara.

Ostale discipline mitinga

U sprintu će na 100 metara nastupiti muškarci, a na 200 metara žene.

Trkom na 200 metara završava se program, a staza do staze biće tri atletičarke koje su u karijeri istrčale ispod 22 sekunde. Svetska prvakinja Dafni Šipers, evropska šampionka Dina Ašer-Smit i Šona Miler-Uibo.

Do sprinterskih disciplina pažnja će biti usmerena na bacanje koplja za muškarce i okršaj Nemaca, jedinih koji imaju preko 92 metra.

Anreas Hofman i Tomas Roler smenjivali su se na liderskoj poziciji, a Hofman je trenutno vodeći u generalnom plasmanu.

Atletičarke će nastupiti još na 800 metara, 100 metara sa preponama, skoku s motkom i bacanju diska, dok će muškarci nastupiti na 400 metara i 400 metara sa preponama.

Naredni miting Dijamantske lige je u Parizu 24. avgusta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво