Srpski atletičari oštećeni u Skoplju

Na atletskom turniru u Skoplju reprezentaciji Srbije oduzeto je osvojeno prvo mesto i prolaz u viši rang. Odlukom sudija naša štafeta diskfalifikovana je u poslednjoj trci čime je Srbija ostala bez prvog mesta i plasmana u viši rang.

U poslednjoj disciplini 4x400m muška štafeta trebalo samo da završi trku, jer smo pre toga imali tri boda prednosti i svaki osvojen bod bi nam doneo prvo mesto.

Poslednja izmena u štafeti, Boško Kijanović, diskvalifikovan odlukom sudija, nakon kontakta u finišu sa atletičarom iz Moldavije.

Kijanović je u finišu trke odgurnuo Moldavca koji mu je ušao u stazu, verovatno želevši da spreči nalet našeg trkača. Naš atletičar stigao je prvi na cilj i već počeo da slavi ali su  sudije, nakon što su pregledale snimak, donele odluku da se naša štafeta diskvalifikuje.

Naša delegacija momentalno je uložila žalbu ali do promene odluke nije došlo.

Nakon svega, atletičari Srbije odlučili su da se ne pojave na ceremoniji dodele medalja.

Na ovu veliku nepravdu reagovao je direktor atletskog saveza Srbije Slobodan Branković koji je na svom Instagram nalogu izjavio da nikada nije doživeo ovakvu nepravdu.

"U atletici sam 40 godina, nikada do sada nisam doživeo takvo poniženje kao danas u Skoplju zahvaljujući ljudima koji mrze moj sport kao ITO delegat iz Finske, koji je brutalno diskvalifikovao članove srpskog tima kako bi obezbedili pobedu komšijama sa Islanda", napisao je Branković.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво