Nakon mlađih seniora, stariji juniori na EP u atletici

Mesec jul u znaku Švedske. Nakon mlađih seniora, za pobednička postolja bore se i stariji juniori. Reprezentaciju Srbije na prvenstvu Evrope u švedskom gradu Borosu od 18. do 21. jula predstavljaće sedam atletičara.

Jedina juniorka u reprezentaciji Srbije je Ivana Đurić, koja će bacati koplje. U trkačkim disciplinama nastupiće Boško Kijanović na 400, Mihajlo Madnić na 200 i Miloš Malešević na 3000 metara.

Tihomir Đorđević će nastupiti u trci na 400 metara sa preponama, dok će se na skakalištu uvis boriti Slavko Stević, a na troskoku Dimitrije Novaković.

Prvog dana takmičenja u A kvalifikacionoj grupi, prva će nastupiti Ivana Đurić, članica Jasenice iz Smedereva, ove godine postigla je hitac od 50.51 metara.

U trci na 3000 metara trčaće član atletskog kluba Inđija, Miloš Malešević. Najbržu trku ove sezone istrčao je u vremenu od 8:19.50 minuta.

Drugi dan takmičenja

U skoku uvis, priliku da uđe u finale imaće Slavko Stević, čiji je lični rekord 2.12 metara.

Kvalifikacionu trku na 400 metara sa preponama trčaće Tihomir Đorđević, član Vojvodine. Lični rekord od 52.10 sekudne postavio je na prvenstvu Balkana u Rumuniji, osvojivši zlatnu medalju.

Mihajlo Mandić, član Crvene zvezde i Boško Kijanović, atletičar Partizana, takođe svoje kvalifikacione trke imaju drugog dana. Mihajlov lični rekord na 200 metara je 21.69 sekudni, a Boškov na 400 metara 47.15 sekudni.

Poslednji će borbu za finale imati Dimitrije Novaković u troskoku, trećeg dana takmičenja.

Član Zemuna ima lični rekord 15.48, a ove sezone skočio je 15.38 metara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво