Atletičari izborili nova tri finala na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore

Milica Gardašević i Sara Lukić plasirale su se u finale prvenstva Evrope za mlađe seniore u disciplini skok udalj, dok se Jasmin Halili plasirao u finale skoka uvis.

Milica je skokom od 6.25 metara ušla kao petoplasirana u finale.

"Definitivno nije jedan od mojih boljih nastupa, ali sam zadovoljna ulaskom u finale. Cele sezone se borim sa vetrom, ali se nadam da će me sutra sreća poslužiti i da ću takmičenje završiti sa ličnim rekordom", rekla je Milica za RTS.

Njen lični rekord je 6.64 metra, a na ovo takmičenje je došla kao aktuelna juniorska prvakinja Evrope u skoku udalj.

Sara Lukić, članica AK Crvena zvezda, se skokom od 6.06 metara našla na 12. mestu u kvalifikacijama i izborila plasman u finale.

"Prezadovoljna sam ulaskom u finale, ali ne i rezultatom. Gledam na to kao dodatnu priliku da ispravim greške koje sam danas napravila, kako bih iskoristila šansu za novi lični rekord", rekla je Sara, čiji je lični rekord 6.25 metara.

Još jedan član Crvene zvezde, Jasmin Halili, izborio je plasman u finale skoka uvis. On je preskočio kvalifikacionu normu od 2.16 metara i direktno se plasirao u finale.

"U takmičenje sam ušao fokusiran da svaku visinu preskočim iz prve. Na visini 2.16 se sve poklopilo, trčanje, tehnika, slabiji vetar u grudi i tehnika iznad lestvice", rekao je Jasmin.

Do poslednjeg skoka je samo jednom rušio lestvicu na 2.12 metara, dok je ostale visine preskakao iz prvog pokušaja.

"Što se tiče sutrašnjeg finala, želim da uživam u takmičenju. Spreman sam za velike visine", istakao je Jasmin.

Elzan Bibić je nakon bronzane medalje na 1.500 metara, trčao i finale na 5.000, završivši kao osmoplasirani.

Nedelja je poslednji dan takmičenja za mlađe seniore u Jevleu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво