Atletičari iz Jevlea za RTS: Tri polufinala i jedno finale nakon prvog dana

Nakon prvog dana takmičenja na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u švedskom gradu Jevleu, preponašice Anja i Milica su se plasirale u polufinale, Elzan Bibić u finale, dok kuglaši Veljko i Bogdan, troskokašica Marija Stojadinović i Zorana Grujić na 3.000 sa preprekama nisu izborili plasman u finale.

Aleksa Kijanović je imao dve trke u jednom danu. Nakon dva neuspešna starta u kvalifikacijama na 100 metara, plasirao se u polufinale sa 10.95 sekundi, dok je posle samo osam sati trčao u polufinalu gde je imao peh sa povrednom zadnje lože.

"Zadovoljan sam plasmanom u polufunale. Tamo sam do 60 metara bio egal sa najboljim atletičarima Evrope. Dolazak na ovakvo takmičenje nije iznenađenje za mene, već je kao neka vrsta rutine. Žao mi je zbog peha u trci, ni finale nije bilo nedostižno", rekao je Aleksa.

Preponašice Anja Lukić i Milica Emini nisu imale previše poteškoća da se plasiraju u polufinale na 100 metara.

Anja Lukić se sa 14,14 sekundi direktno plasirala u polufinale, na osnovu plasmana. Bila je četvrta u svojoj grupi.

"Generalno su rezultati u sprintu bili lošiji zbog jakog vetra u grudi, ali šta je tu je. Kako meni tako i drugim. Očekujem bolji rezultat u polufinalu", rekla je Anja.

Milica Emini sa sa 14.30 sekundi plasirala na osnovu rezultata.

"Nisam istrčala kako sam planirala, ali s obzirom da sam imala malih problema sa leđima prezadovoljna sam. Daću sve od sebe u polufinalu, pa kako bude. Ne zna se šta sve može da se desi, prepone su to", rekla je Milica Emini.

Zorana Grujić je ukupno zabeležila 18. poziciju rezultatom 10:29,12 minuta u trci na 3.000 metara sa preprekama. Nedovoljno za plasman u finale.

"Osećala sam se teško u toku trke, ali i rezultati su bili generalno bili lošiji. Teško je prebaciti se sa 800 sa 3.000 metara sa preprekama", rekla je Zorana.

Loš dan za bacače kugle. U pet centimetara razlike su imali svoje najbolje hice. Veljko Nedeljković je bacio 17.18 metara, dok je Bogdan Zdravković bacio 17,13. Zabeleživši tako 17. odnosno 19. poziciju u Evropi.

"Takmičenje jeste bilo ispod očekivanja. Očekivao sam da ću probiti barijere u daljinama. Znam da mogu bolje i da sam spreman, ali danas jednostavno nije išlo", rekao je Veljko.

Marija Stojadinović se sa 12.53 metara našla na 16. mestu u troskoku, nedovoljnom za finale. 

"Hladno vreme nije uticalo samo na mene, već i na ostale takmičarke. Ograničavajući faktor je i tri skoka, budući da sam najbolja uvek u onim poslednjim skokovima", rekla je Marija.

U petak nastupaju preponašice u polufinalu, a u subotu Milica Gardašević i Sara Lukić u skoku udalj, Jasmin Halili u skoku uvis i Elzan Bibić u dva finala, na 1.500 i 5.000 metara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво