Šona Miler oborila svetski rekord na 300 metara

Šona Miler–Uibo sa Bahama postavila je novi svetski rekord na 300 metara na miningu „Golden spajk“ u Ostavi.

Ne trči u zlatnim sprintericama, ali je trenutno zlato sprinta. Šona Miler-Uibo je posle fantastičnog otvaranja sezone na 400 metara, sa 49.08 sekundi, postavila i novi svetski rekord na 300 metara 34.41 sekunde na 58. mitingu u Ostavi.

Superiornost u trci potvrđuje i činjenica da su sve ostale takmičarke istrčale lične rekorde, a Uibo je drugoplasiranu Britni Braun ostavila za tačno sekundu i po.

Koliko je svetski rekord na 400 metara Marite Koh neverovatan, pokazuje njen prolaz na 300 metara koji je bio bolji od ovog rekorda Uibove, 34.22 sekunde.

Prethodni najbolji rezultat na 300 metra postavila je Ana Guevara 2003. godine u Meksiku, 35.30 sekundi.

Na ovom mitingu nastupao je i naš atletičar Lazar Anić u disciplini skok udalj, koji se nakon povrede vratio na zaletište. Skokom od 7.56 metara zauzeo je sedmo mesto. Takmičio se u društu elitnih skakača gde je pobedu odneo Huan Migel Ečevarija sa 8.32 metara.

U trci na 800 metara pobedio je Amel Tuka i BiH sa 1:44.95 čime je potvrdio normu za učešće na ovogodišnjem svetskom prvenstvu u Dohi.

Marija Laseckijene se na samo tri centimetra približila svetskom rekordu u skoku uvis koji iznosi 2.09 metara.

Kanađanin De Gras je bio dominantan u sprintu. U foto-finišu izgubio je za stotinku na 100 metara od Amerikanca Majkla Rodžersa istrčavši 10.05 sekundi, dok se u trci na 200 metra revanširao sprinterima iz Amerike pobedivši Kristijana Kolemana sa 19.91 sekundi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво