Ivana Španović za RTS: Cilj je samo jedan, Rim je priprema

Na zaletištu u Rimu večeras će biti naša najbolja atletičarka Ivana Španović. Za RTS kaže da planira skokove između 6.60 i 6.70 metara. Ne obazire se na formu ostalih učesnica jer sve je, ističe, priprema za Svetsko prvenstvo u Dohi.

Ivana Španović kaže da se u Rimu ne pojavljuje da bi se borila za bodove i poziciju, već da bi polako ušla u takmičarsku formu.

"Koncentrisana sam na tehničke stvari i bila bih zadovoljna rezultatima imeđu 6.60 i 6.70 metara. Volim što je trenutno najboljih 12 skakačica na svetu baš u Rimu, ali se ne obazirem na njihovu trenutnu formu", rekla je Ivana.

Pripreme za predstojeću sezonu imala je na Maldivima.

"Gledamo da odlazak na pripreme uvek bude u toplijim krajevima, gde je temperatura oko 30 stepeni, što mi omogućava da slobodno radim i sprint i skakanje bez bojazni od pojave grčeva u mišićima i povreda", naglasila je najbolja srpska atletičarka.

Svetsko prvenstvo u Dohi je tek u oktobru, biće to test i za trenere i za atletičare.

"Zbog visokih temperatura u Dohi, organizatori su morali da pomere takmičenje. Biće to veoma interesantan test za sve, jer se do sada nismo susreli sa velikim takmičenjima toliko kasno", rekla je Španovićeva.

Sezonu otvara u Rimu, a kasnije će nastupiti u Zenici, Sekesfehervaru, Londonu, Briselu i Dohi.

"Jedini 'pik' je Doha i sve je priprema za to", istakla je aktuelna svetka prvakinja u dvorani.

Ove godine Ivana planira da nastupi za reprezentaciju Srbije i na ekipnom prvenstvu Evrope u Skoplju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво