Španović u Rimu otvara sezonu na otvorenom

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović mintingom Dijamantske lige u Rimu u četvrtak otvara letnju sezonu u skoku udalj. Posle osvajanja treće uzastopne titule prvaka Evrope u dvorani, Španovićeva se priprema za Svetsko prvenstvo u Dohi, gde želi prvo zlato.

Osim nastupa na najelitnijim atletskim takmičenjima, mitinzima Dijamantske lige, Španović će se takmičiti i na nekoliko mitinga u regionu, u Bosni i Hercegovini, Mađarskoj i Skoplju, gde će na ekipnom šampionatu Evrope braniti boje Srbije, zatim i u Birmingemu i Briselu.

"Za razliku od predhodnih godina Ivanin cilj biće u oktobru, a ne u avgustu (SP u oktobru zbog velikih vrućina prim. aut). To znači da formu polako treba podizati. U Rimu će skakati iz kraćeg zaleta i zadatak je da doskoči na daljine 6,60 ili 6,70 metara, što je za ovaj period više nego odlično. Treba biti vrlo obazriv jer je prvi put u istoriji glavno takmičenje u oktobru. Treneri su stavljeni pred veliki ispit", poručio je trener Španovićeve, Goran Obradović.

Španović sezonu na otvorenom kreće od 18.25 u utorak na mintinu Dijamantske lige u Rimu.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 05. jun 2019, 14:09) - Dragan Stajic [neregistrovani]

go on !

Ivana, tvoj ZR je u tebe jer smo navikli da budemo grad sportova.... a, sada si ti koja nastavljas tu tradiciju. Srcno & uspesno u ovoj sezoni !

(sreda, 05. jun 2019, 13:23) - Deda Pera [neregistrovani]

Srećno...

Srećno Sokolice naša ! Uz tebe smo !