"Ravnopravno do cilja" na Beogradskom maratonu

Akcijom „Ravnopravno do cilja“ održanom u okviru 32. Beogradskog maratona, Poverenik za zaštitu ravnopravnosti je po osmi put pružio podršku osobama sa invaliditetom u učešću na ovoj sportskoj manifestaciji.

Brojni građani i građanke koji su posetili štand Poverenika imali su priliku da se kroz druženje sa sportistima sa invaliditetom upoznaju sa konkretnim preprekama na koje oni nailaze, a kroz razgovor sa poverenicom za zaštitu ravnopravnosti i zaposlenima, da saznaju više o štetnosti diskriminacije i kako se protiv nje boriti, navodi se u saopštenju.

Poverenica Brankica Janković je istakla da je ova akcija jedan od načina da se ukaže na to da ove osobe mogu da budu potpuno ravnopravne u svim oblastima života, kao i da su Beograd i Srbija još jednom pokazali da mogu da stvore uslove za to. Zahvaljujući tome, Beogradski maraton je prošle godine dobio prestižnu međunarodnu nagradu „Najbolji maratonac" kao priznanje za rad sa trkačima sa invaliditetom i za ostale društvene inicijative.

Pored brojnih učesnika u akciji „Ravnopravno do cilja" koju Poverenik za zaštitu ravnopravnosti organizuje zajedno sa Sportskim Savezom osoba sa invaliditetom Beograda bili su i Danijela Jovanović, vicešampionka sveta u paratekvondou i prošlogodišnji heorj maratona Stanislav Prvulović iz udruženja „Debra - deca leptiri".

Događaj je završen kada je počela Trka zadovoljstva u kojoj su učestvovali sportisti i sportistkinje sa invaliditetom, naši gosti, zaposleni u instituciji poverenika i mnogi drugi građani koji su im pružili podršku, navodi se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво