Ivana i Strahinja za RTS: Presrećni smo, naredni cilj Doha

Atletska ekspedicija Srbije sletela je u Beograd oko 23.45, posle učešća na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu. Bilans: dve medalje u skoku udalj. Ivana Španović je u ženskoj konkurenciji osvojila zlatnu medalju, dok je u muškoj konkurenciji Strahinja Jovančević osvojio bronzu. Našem reporteru Nenadu Đuroviću po dolasku Ivana je rekla da joj je jedini cilj bio zlatna medalja, a da joj je to cilj i u Dohi na Svetskom prvenstvu, dok je Strahinja izjavio da je presrećan, a i on je Dohu postavio za sledeći veliki cilj.

Ivana i Strhijanja su burno pozdravljeni od navijača po izlasku iz aviona. Navijači su skandirali našim atletičarima.

Šta je potrebno da se tri puta osvoji zlato na Evropskom prvenstvu. Da li je to pribranosti ili neko nadahnuće za svako prvenstvo?

„Pre svega dobar plan, dobar tim, posvećenost što trenerova, što moja i naravno mnogo ambicije. Da bi osvojila ovo treće zlato morali smo mnogo unapred da napravimo plan. To je bilo prošle godine kada sam se povredila, morala sam da se povučem da bi danas stajala ovde sa ovom medaljom. Tako da sam srećna što sam uspela.“

Svi znamo da još postoji prostora za napredak što se tiče daljine, da li je to cilj?

„Da, apsolutno. Postojaće period u godini, da li ovoj ili sledećoj ili nekoj od narednih gde neće fokus biti toliko na neko veliko takmičenje, već će biti na to da na nekim takmičenjima jurim te neke daljine. Tako da što se jednog delja sezone tiče cilj je ispunjen, očekuje me Doha, potom Tokio i od toga sve zavisi, kako se to završi videćemo šta je dovoljno veliko da nas motiviše.“

U Londonu pre dve godine vam je izmaklo nešto što vam definitivno pripada. Da li ćete u Dohi pokušati da uzmete to što vam pripada?

„Da, apsolutno. To mi je primarni cilj. Kao što me je i za ovo takmičenje jedino zlato zanimalo, to ostaje i što se Dohe tiče. Ovo je dobra podloga za ono što me očekuje. Ima dosta stvari koje prosto moram tehnički da dovedem do savršenstva da osvojim zlatnu medalju. Mislim da mogu i da sam spremna da se u svakom smislu pripremim i osvojim zlatnu medalju", rekla je Ivana Španović.

Strahinja Jovančević je bio vidno uzbuđen zbog dočeka, a na pitanje kakve su njegove reakcije je rekao:

"Evo, možete da vidite koliko familije i prijatelja je došlo. Ne znam da li ću ikada zaboraviti današnji dan i ovo mi je jači utisak nego jučerašnji dan.“

Osim što si postao osvajač evropske medalje, ti si postao primer kako sportista treba da se bori kada oseća pritisak, kada nije lako? 

"Oduvek sam voleo borbu i živeo sam za to. Nisam imao prilike do sada da se borim na velikom prvenstvu u finalu tako da, kada god bude neko veliko finale, ja ću željno iščekivati te borbe."

Koji su tvoji naredni ciljevi i gde ćeš se sve takmičiti u nastavku sezone? 

"Sada se završava zimska sezona, posle kraće pauze kreće letnja sezona u kojoj prvo treba ostvariti normu za Svetsko prvenstvo i krajem godine sledi Svetsko prvenstvo u Dohi, to su neki ciljevi u narednom periodu", rekao je Strahinja Jovančević.

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво