Zlatna Ivana krunisana u Glazgovu

Srpska atletičarka Ivana Španović je skokom od 6,99 metara osvojila zlatnu medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu. Ovo je Ivani treća uzastopna titula u dvorani, a na sjajnom uspehu čestitali su joj premijerka Brnabić i ministar Udovičić.

Ivana je uspela da odbrani titulu na Evropskom dvoranskom prvenstvu, drugo mesto pripalo je Beloruskinji Nastasiji Mirončuk-Ivanovoj, koja je skočila 6,93, treća je Ukrajinka Marina Bek-Romančuk – 6,84. 

Ivana je u prvoj seriji skočila 6,90, međutim, Beloruskinja je u istoj seriji skočila 6,93 metra. Usledilo je nekoliko serija u kojima se nije menjao redosled, jedino je Ukrajinka uspela da se izbori za treće mesto.

"Zaista sam presrećna. Ovo je moje treće zlato u nizu na evropskim šampionatima u dvorani i srećna sam što sam ponovo uspela da budem najbolja kada je bilo najpotrebnije"”, rekla je Španovićeva, prenosi Atletski savez Srbije.

U petoj seriji Ivana je fantastičnim skokom od 6,99 metara izbila na prvo mesto.

U poslednjoj seriji nije bilo promena pa je naša atletičarka odlučila da preskoči ovaj skok.

Ivana Španović je izjednačila rekord legendarne Hajke Draksler sa trećom titulom šampiona Evrope u nizu, nakon što je najbolja bila prethodno u Pragu i Beogradu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je srpskim atletičarima, Ivani Španović i Strahinji Jovančeviću, osvajanje titule i novi srpski rekord u skoku udalj na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu.

"Upućujem iskrene čestitke srpskim skakačima udalj – Ivani Španović osvajanje zlatne medalje i Strahinji Jovančeviću osvajanje bronze uz postizanje nacionalnog rekorda na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu!", napisao je predsednik Vučić na Tviteru.

Premijerka Ana Brnabić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitali su Ivani osvojeno zlato.

"Bravo Ivana Španović! Čestitam osvajanje zlatne medalje u Glazgovu. Srbija je ponosna na Vas. Želim Vam mnogo uspeha u budućnosti", navela je Brnabićeva na Tviteru

"I ovaj put si pokazala da si najbolja među najboljima! Tvoj šampionski karakter je motiv i inspiracija za sve! Čestitam od srca tebi, tvom stručnom štabu i Atletskom savezu Srbije na ovom uspehu!", navodi se u čestitki Udovičića.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи