"Srbija open", pobede Halilija, Jovančevića, Bibića i Terzićeve

U Beogradu održan atletski miting "Srbija open", na kojem su učestvovali srpski atletičari koje očekuje Evropsko dvoransko prvenstvo u Glazgovu. Ivana Španovića ostvarila najbolji rezultat u sezoni (6,92 metara), kao i Asmir Kolašinac (20,34 metara). Pobede ostvarili Elzan Bibić i Amela Terzić na 1.500 metara, Strahinja Jovančević u skoku udalj, kao i Jasmin Halili u skoku uvis.

Četvrti međunarodni atletski miting, "Srbija open indor miting", održan je u Atletskoj dvorani na Banjici, a okupio je više od 150 takmičara iz 14 zemalja.

Zvezda mitinga bila je najbolja srpska atletičarka Ivana Španović, kojoj je ovo poslednja provera pred Glazgov, gde će braniti titulu šampiona Evrope koju je osvojila u Beogradu.

Ivana je trijumfovala u skoku udalj sa rezultatom 6,92 metara, što je njen najbolji rezultat u sezoni.

Ivana Španović će u četvrtak biti gost Jutarnjeg programa RTS-a.

Pobede su ostvarili i Strahinja Jovančević u skoku udalj (7,85 metara), Jasmin Halili u skoku uvis (2,16 metara), kao i Elzan Bibić i Amela Terzić u trkama na 1.500 metara.

Asmir Kolašinac osvojio je drugo mesto u bacanju kugle, sa najboljim rezultatom sezone (20,34 m), a bolji od njega bio je Mesut Pezer sa rekordom mitinga - 20,99 m.

Miting u Beogradu bio je poslednja provera za srpske atletičare pred Evropsko dvoransko prvenstvo u Glazgovu, koje je na programu od 1. do 3. marta.

Atletski miting otvorio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Ovako je protekao četvrti "Srbija open": 

19.38 – Ivana je u psolednjoj seriji ostvarila rezultat 6,90 metara, a sa dva centimetra skokom iz treće serije osvojila je prvo mesto na "Srbija openu".

19.31 – Španovićeva je u petoj seriji zabeležila daljinu od 6.84 metara.

19.28 – U takmičenju u bacanju kugle pobedio je Mesut Pezer sa rekordom mitinga 20,99 metar. Drugo mesto osvojio je Asmir Kolašinac sa daljinom 20,34, što je njegov rekord sezone, dok je treći Stipe Žunić sa rezultatom 20,32 metara.

19.22 – Dobar rezultat za Ivanu Španović u četvrtoj seriji – 6,90 metara.

19.11 – Ivana je u trećoj seriji skočila 6,92 metara i trenutno zauzima prvo mesto posle tri serije.

19.04 – Ivana Španović prestupila je u prve dve serije, pa joj u trećoj treba siguran skok kako bi nastavila takmičenje.

18.51 – Ubedljiva pobeda Amele Terzić u trci na 1.500 metara.

18.50 – Počelo je takmičenje u skoku udalj u konkurenciji dama. S nestrpljenjem se očekuje nastup Ivane Španović.

18.46 – Počela je trka na 1.500 metara u konkurenciji atletičarki, u kojoj nastupa Amela Terzić.

18.40 – U takmičenju u skoku uvis trijumfovao je reprezentativc Srbije Jasmin halili sa visinom 2,16 metara. Drugi je bio Rumun Mihai Donisjan sa 2,12, koliko je preskočio i Maid Redžić iz BiH.

18.35 – Pripremaju se atletičari u disciplini bacanje kugle, nastupiće i reprezentativac Srbije Asmir Kolašinac.

18.27 – "Ova trka je poslednja provera pre Glazgova. Cilj je bio da istrčim ispod 3.40, ali sam video tokom trke da će to biti vrlo teško. Taktizirao sam malo i uspeo da pobedim. Sledi trka u Glazgovu, još uvek nisam odlučio na koliko ću trčati na EP", rekao je Elzan Bibić.

18.11 – Strahinja Jovančević pobedio je u takmičenju u skoku udalj sa ličnim rekordom u dvorani – 7,85 metara. Drugo mesto osvojio je Mikel Torneus sa daljinom 7,67 metara, dok je treći Dino Pervan sa 7,61 metara.

18.00 – Srpski reprezentativac Elzan Bibić pobedio je u trci na 1.500 metara sa rezultatom 3.43,22, ispred Nika Jensena i Mitka Cenova.

17.55 – Počela je trka atletičara na 1.500 metara.

17.50 – Posle tri serije takmičenja u skoku udalj, prvo mesto zauzima Strahinja Jovančević sa rezultatom 7,85 metara.

17.12 – Takmičenje počinju atletičari u disciplinama skok udalj i skok uvis.

17.10 – Miting su otvorili predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

17.05 – U dvorani na Banjici intonirana himna "Bože pravde", uskoro će početi ceremonija svečanog otvaranja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво