Španovićeva i Jovančević atletičari godine

Svetska dvoranska šampionka u skoku u dalj Ivana Španović i njen kolega Strahinja Jovančević izabrani su za najbolje atletičare Srbije u 2018. godini.

Španovićeva, članica Vojvodine, šesti put u nizu dobila je ovo priznanje, dok je Jovančević, član Crvene zvezde, prvi put laureat.

Za najboljeg trenera, peti put uzastopno, proglašen je Goran Obradović, trener Španovićeve, a najbolji klub je Vojvodina.

"Iza nas je godina u kojoj je Ivana Španović osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u dvorani i tako ušla u istoriju kao prvi atletičar naše zemlje koji se okitio najsjajnijim odličjem na najvećoj atletskoj smotri. Taj uspeh prati još 59 medalja koje su osvojili naši reprezentativci na međunarodnim takmičenjima tokom protekle godine. Zato najveću zaslugu za uspeh domaće kraljice sportova imaju atletičari i njihovi treneri", izjavio je predsednik ASS Veselin Jevrosimović na svečanosti u Hotelu M.

Najbolji atletičari po kategorijama:

- Jovana Mićić, mlađa pionirka
- Dzemal Hasanović, mlađi pionir
- Nemanja Dostanić, stariji pionir
- Adriana Vilagoš, starija pionirka
- Nikola Mujanović, mlađi junior
- Ivana Ilić, mladja juniorka
- Elzan Bibić, stariji junior
- Anja Lukić, starija juniorka
- Aleksa Kijanović, mlađi senior
- Milica Gardašević, mlađa seniorka

Takođe, prisutnima se obratio i direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković koji je najavio brojne događaje i novine koje očekuju našu atletiku u ovoj godini.

"Atletski savez Srbije pored nacionalnih šampionata ove godine će već 20. februara organizovati 4. Serbia Open Indoor Meeting. Do sada je prijavljeno više od 100 atletičara iz preko 30 zemalja Evrope i sveta. Nama je izuzetno važan nastup naše najbolje Atletičarke Ivane Španović koja će nastupiti pred beogradskom publikom i onda otići na evropsko prvenstvo na kojem brani zlatnu medalju. Ono što nas posle prvi put očekuje jeste 31. marta "Porodična trka", koja će se organizovati na Dorćolu. Od međunarodonih događaja, organizovaćemo u Kraljevu na novom atletskom stadionu šampionat Balkana, a tokom jeseni nas očekuje i prvo izdanje Serbian maratona, sa završnicom u Beogradskoj Areni", istakao je Branković, i poželeo svim sportistima uspešnu sezonu.  

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво