Slogan 32. BGD maratona: "Trči, uživaj, pomozi nekome"

Beogradski maraton, 32. po redu, održaće se 14. aprila pod sloganom "Trči, uživaj, pomozi nekome", saopšteno je iz BGD maratona. Pripreme se odvijaju po planu i ušle su u završnu fazu, u poslednjih 90 dana.

"Grad Beograd će tradicionalno, kroz učešće svojih sekretarijata, preduzeća i službi, podržati ovaj najznačajniji i najveći tradicionalni međunarodni sportski događaj u našem gradu kako bi on protekao u odličnoj organizaciji i kako bi, kao i uvek do sada, bio u prilici da ostvari sve svoje zacrtane ciljeve", ističe se iz BGD maratona.

Kako se navodi, posebno kada su u pitanju masovnost u svim trkama, sprovođenje brojnih humanitarnih kampanja, promocija Beograda i Srbije, pristupačnost događaja što većem broju građana, uključujući osetljive kategorije stanovništva, realizacija ciljeva iz oblasti zaštite životne sredine.

Posebnu dimenziju ovogodišnjem Beogradskom maratonu daće projekat "Jedan pojas jedan put" (One Belt One Road marathon series) - kao prvi ovakav događaj u svetu van teritorije Kine.

Ovaj projekat podrazumeva široke oblike saradnje sa Kinom u oblastima promocije Beograda i Srbije u Kini i Kine u Srbiji, dovođenja većeg broja učesnika i gostiju iz Kine na tradicionalni Beogradski maraton, kao i međusobne razmene znanja i iskustava.

"Želja i misija Beogradskog maratona je da trčanje, kao pokret zdravlja, postane svakodnevni vid rekreativne aktivnosti u što širim kategorijama stanovništva u Beogradu i Srbiji. Takav dugogodišnji trend odgovornog odnosa prema pojedincu i društvu u celini bio je presudan da Beogradski maraton dobije najznačajniju svetsku nagradu AIMS Social Award 2018 (Maratonski oskar) od Svetskog udruženja maratona i uličnih trka, kao priznanje za izuzetno kvalitetnu organizaciju događaja i sprovođenje ciljeva koji su doprineli razvoju trkačkog pokreta u svetu", zaključuje se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво