Nikolić: Nagrada najbolja pozivnica za naredni BGD maraton

Direktor "Beogradskog maratona" Dejan Nikolić istakao da je nagrada koja je dobijena u Atini najbolja moguća pozivnica i dodatni motiv da naredna trka u glavnom gradu Srbije bude još bolja. Na maratonskoj trci koja se danas održava u Atini učestvovaće i ministar finansjia Sinisa Mali i ministar za rad, zaposljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

"Ovo je izvanredna pozivnica za naredni, 32. Beogradski maraton, priznanje za sve iz ekipe maratona, ali i ljude iz grada Beograda koji su nam i do sada pomagali da dođemo do ostvarenja ovakvih ciljeva", rekao je Nikolić Tanjugu u Atini.

On je dodao da je priznanje koje je dobijeno najveće u maratonskom svetu, a posebna je čast dobiti ga u glavnom gradu Grčke.

"Atina je mesto rođenja maratona, Filipides je bio prvi maratonac, a ovde je i autentični maraton. Očigledno da su ljudi iz AIMS-a pratili naš rad u poslednjih nekoliko desetina godina, a da smo posebno mnogo toga uradili 2018. godine", ocenio je Nikolić.

Najznačajnije priznanje u oblasti maratona i uličnih trka, "AIMS Social Avard", uručeno je sinoć "Beogradskom maratonu" na Gala svečanosti u Atini.

Kako je navedeno u obrazloženju, ovom nagradom odato je veliko priznanje "Beogradskom maratonu" za rad s takmičarima sa invaliditetom, ali i za sve ostale društvene inicijative.

U Atini se danas održava maratonska trka na kojoj će učestvovati ministar finansija Sinisa Mali i ministar za rad, zaposljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sa željom, kako poručuju, da na najbolji način promovušu Srbiju.

broj komentara 0 pošalji komentar