Druga bronza za Mitrovića na EP u Berlinu, bronza i za Cvetkovića

Srpski paraatletičar Draženko Mitrović osvojio je drugu bronzanu medalju na prvenstvu Evrope u Berlinu, nakon što je posle bacanja kugle bio treći i u bacanju koplja. Ivan Cvetković je osvojio bronzu u trci na 400 metara. Ministar Udovičić čestitao paraatletičarima.

Mitrović je imao rezultat 23,16 metara, srebro je pripalo Grku Manolisu Stefanudakisu (28,10), a zlato Belorusu Aleksandru Triputsu (29,48).

Paraatletičar Ivan Cvetković osvojio je bronzu u trci na 400 metara. Do odličja je došao vremenom 51,49. Zlatnu medalju osvojio je Austrijanac Ginter Macinger - 50,34. Drugi je bio Kipranin Andonis Aresti - 50,98.  

Srpski paraatletičari su do sada u Berlinu osvojili deset medalja - tri zlatne i sedam bronzanih.

Udovičić čestitao Mitroviću i Cvetkoviću

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić uputio je čestitku Draženku Mitroviću i Ivanu Cvetkoviću koji su osvojili bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u para atletici u Berlinu.

"Sjajan niz se nastavlja za naš paraolimpijski sport koji u najboljem svetlu reprezentuje našu zemlju! Još dve bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u para atletici, svaka čast Draženku Mitroviću i Ivanu Cvetkoviću, njihovim stručnim štabovima i Paraolimpijskom komitetu Srbije!", navodi se u čestitki ministra Udovičića.

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar