Ivana ne skače u finalu Evropskog prvenstva zbog povrede

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović i njen tim odlučili su da zbog povrede zadobijene u kvalifikacijama naša atletičarka propusti večerašnje finale i borbu za titulu u Berlinu u skoku udalj. Dragana Tomašević od 20.20 učestvuje u finalu bacanja diska. Direktan prenos nadmetanja sa borilišta u Berlinu počinje u 19.55 na Drugom programu RTS-a, strim je na RTS Planeti.

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović neće nastupiti u finalu Evropskog šampionata u Berlinu, saopštio je tim naše skakačice udalj.

Ovu tešku odluku doneo je stručni tim Ivane Španović posle detaljne analize povrede zadobijene u kvalifikacijama, a odluka je doneta posle procene da je "karijera ispred odbrane titule i novog evropskog zlata", navodi se u saopštenju.

"Ivana neće skakati u finalu Evropskog prvenstva u Berlinu. Takvu odluku doneo je Ivanin tim nakon čitanja rezultata magnetne rezonance. Ivana je doživela neugodnu povredu ahilove tetive desne noge u toku kvalifikacija skoka udalj. U prvom momentu delovalo je da povreda nije teže prirode, ali je snimak magnetne rezonance pokazao da je povreda ozbiljnija, parcijalna rutura ahilove tetive i da bi Ivana skakanjem u finalu mogla ugroziti nastavak karijere", izjavio je trener Obradović.

"Povrede su nažalost sastavni deo sporta i ovo je jedna od najtežih odluka, ali verujem najbolja kad je u pitanju nastavak karijere. Imala sam ogromnu želju da nastavim, znala sam da mogu da istrpim bol, ali kad sam saznala da je u pitanju ruptura Ahilove tetive poslušala sam savet medicinskog tima da odustanem od nastupa u finalu. Nastavljam sa terapijama i nadam se brzom povratku na stazu", zaključila je Španovićeva.

Dragana Tomašević od 20.20 učestvuje u finalu bacanja diska.

Direktan prenos sa borilišta Evropskog prvenstva možete pratiti od 19.55 na Drugom programu RTS-a.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво