"Beograd na pisti" prvi put: žurka, fudbaleri, vodeni luk...

Prva trka "Beograd na pisti" (Beg 5K Runway Run) održana je u noći između subote i nedelje na aerodromu "Nikola Tesla" uz učešće oko 600 takmičara.

Atraktivna trka od pet kilometara na deonici poletno-sletne i rulne staze, zbog koje beogradski aerodrom nije imao letove od ponoći i pet sati kasnije, jedinstven je događaj u regionu koji su organizovali aerodrom "Nikola Tesla", Beogradski maraton i Grad Beograd.

Pobednik premijerne trke bio je Nemanja Cerovac rezultatom od 16 minuta i devet sekundi, u ženskoj konkurenciji slavila je rekorderka Srbije na 800 i 1.200 metara Amela Terzić (19.30) i oni su prošli kroz vodeni luk koji se koristi samo u specijalnim prilikama.

Vredi istaći i sjajni ambijent, uz muzički program kao u noćnim klubovima, čemu je prethodno doprineo i dolazak aviona sa ekspedicijom fudbalske reprezentacije Srbije na aerodrom "Nikola Tesla", sa priprema za Mundijal iz Austrije, što je propraćeno ovacijama prisutnih.

Zadovoljstvo odlično organizovanim događajem nije krio vršilac dužnosti direktora Aerodroma Saša Vlaisavljević.

"Aerodrom "Nikola Tesla" je deo svetskog vrha, zajedno sa 10 aerodroma poput onog u Njujorku, Frankfurtu i drugih. Ova trka biće tradicionalna, svetla je budućnost našeg aerodroma", rekao je Vlaisavljević i zahvalio se na podršci države i Grada Beograda.

Vlaisavljević je beogradski aerodrom svrstao među jedne od najboljih.

"Sada je Beogradski aerodrom, po svemu što se događa poslednjih godina, u rangu njujorškog, bečkog, frankfurtskog... Rukovodstvo Aerodroma je ponosno na sve rezultate prve trke".

Gradski funkcioner Andreja Mladenović posebno je istakao atmosferu trke.

"Aerodrom je prepoznao značaj trke i koncept zdravog života. Beogradski maraton ima 31-godišnju tradiciju, Grad još niz drugih manifestacija, a sada i jednu novinu koja mora da bude u ovo vreme jer se aerodrom nikad ne zatvara. Teško je organizovati ovakvu trku, verujem da će postati duga tradicija", zaključio je Mladenović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи