Beogradski maraton se trči 31. put

Beogradski maraton održava se 31. put, a učesnici imaju priliku da se okušaju u tri discipline – Trci zadovoljstva od pet kilometara, polumaratonu od 21,1 kilometar i maratonu na trasi od 42,195 kilometara.

Start trke je u 10.15 sati na raskrsnici Ulice kneza Miloša i Trga Nikole Pašića, ispred Narodne skupštine Republike Srbije, i trči se Bulevarom kralja Aleksandra, Branka Krsmanovića, Žičkom ulicom, Cara Nikolaja II, Makenzijevom, Slavijom i Kralja Milana, dok je cilj na Terazijama.

Pravo učešća u polumaratonu imaju svi građani, a deca od 14 do 18 godina moraju da imaju pisanu saglasnost roditelja. Start trke je u deset sati na raskrsnici Bulevara kralja Aleksandra i Resavske i trči se Beogradskom, Slavijom, Nemanjinom, Balkanskom, Ulicom Gavrila Principa, Brankovom, Bulevarom Nikole Tesle i Džona Kenedija.

Trka će ići dalje Bulevarom Mihajla Pupina, Bulevarom umetnosti, Bulevarom Milutina Milankovića, Antifašističke borbe, potom preko Mosta na Adi, pa Ulicom antifašističke borbe, Bulevarom Milutina Milankovića, Milentija Popovića, Bulevarom Mihajla Pupina, Brankovom ulicom, Kraljice Natalije, Kneza Miloša, Kralja Milana, Terazije, a cilj je ispred hotela "Moskva".

U maratonu pravo učešća imaju svi građani stariji od 18 godina, a start trke je u deset sati na raskrsnici Bulevara kralja Aleksandra i Resavske.

Trasa je ista u delu kao kod polumaratona do Bulevara Mihajla Pupina, kada se nastavlja Bulevarom Nikole Tesle, Karađorđevom ulicom, Glavnom u Zemunu, potom Bežanijskom ulicom na Tošin bunar, Pariske komune, pa Bulevarom maršala Tolbuhina i Otona Župančiča.

Trasa potom ide Ulicom narodnih heroja, Bulevarom Milutina Milankovića, Tošinim bunarom, Zemunskom, Vojvođanskom ulicom, Dr Ivana Ribara, Jurija Gagarina, Dušana Vukasovića, Evropskom, Gandijevom i Ulicom Jurija Gagarina, Omladinskih brigada.

Maratonci će trčati Ulicom Đorđa Stanojevića, Bulevarom Crvene armije, Jurija Gagarina, Bulevarom Milutina Milankovića, Milentija Popovića, Bulevarom Mihajla Pupina, Brankovom, Kraljice Natalije, Kneza Miloša, Kralja Milana i potom na Terazije, jer je cilj ispred hotela "Moskva".

Prava slika Beograda

"Grad Beograd je u potpunosti spreman za spektakl, uz rekordan broj učesnika iz rekordnog broja zemalja. Iz godine u godinu pomeramo rekorde, ne samo zbog promocije sporta i zdravog života, već i zbog primata Beograda kao najboljeg turističkog grada u ovom delu Evrope", rekao je gradonačelnik prestonice Siniša Mali.

On je dodao i da će trčati preko 400 osoba sa invaliditetom, kao i trudnice, majke sa malom decom, što daje posebnu draž Maratonu.

Kako je naglasio, između 7.200 i 7.300 trkača se očekuje u maratonu i polumaratonu, kao i oko 20.000 u Trci zadovoljstva.

Promoter maratona Halid Hanuči srećan je što će biti deo velikog događaja u Beogradu.

"Drago mi je što sam ovde, posebno kada vidim istorijat manifestacije, koliko znači za Beograd i Srbiju", rekao je Hanuči.

Maratonski olimpijac Damir Živanović istakao je da je spreman da pobedi u polumaratonu, to potkrepivši činjenicom da je naporno trenirao tri meseca.

Direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac otkrio je da će biti održan koncert na novom mostu na Adi.

"Bićemo im podrška u najtežem delu za trčanje. Impresioniran sam organizacijom i logistikom maratona", kaže Tasovac.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво