Prva maratonska trka na aerodromskoj pisti

Na aerodromu "Nikola Tesla" će se 3. juna održati “BEG 5K Runway” trka - noćna maratonska trka od pet kilometara kojom će se u svet poslati još jedna lepa slika srpske prestonice, najavio je zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović.

"Ova noćna trka u specifičnom i krajnje atraktivnom prostoru biće još jedna od lepih slika našeg grada koja će obići ceo svet", rekao je Mladenović, navedeno je u saopštenju Gradske uprave.

On je istakao da se grad aktivno priprema za Beogradski maraton koji će se održati 21. aprila, ali i da će ova noćna trka ući u anale jer pokazuje da u Beogradu postoji sportski duh i da volimo da se takmičimo sa drugim gradovima.

Mladenović je pozvao sve Beograđane i posetioce koji vole trčanje i rekreaciju da se prijave i na taj način budu deo "jednog istorijskog sportskog događaja - prve maratonske trke od pet kilometara na aerodromskoj pisti".

Izvršni direktor aerodroma "Nikola Tesla" Raša Ristivojević je ocenio da ovaj događaj zaslužuje veliku pažnju, te da će to biti lep spoj avijacije i sporta.

"Prava inspiracija da se organizuje manifestacija jeste mogućnost da se prošeta poletno-sletnom stazom ", naveo je Ristivojević.

U saopštenju se dodaje da je direktor "Beogradskog maratona" Dejan Nikolić rekao da priprema za jedinstven događaj traje već dva meseca.

"Trka iznosi pet kilometara, počeće u 1.30 sati, uz ograničenje broja učesnika na osamsto i vremensko ograničenje od tri sata", rekao je on i izrazio očekivanje da će trka postati tradicionalna.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи