Barberova kažnjena zbog pružanja otpora policiji

Sud za prekršaje u pariskom predgrađu Babinji kaznio je francusku atletičarku Junis Barber sa 5.000 evra, zbog toga što je 33. godišnja sedmobojka pre dve godine pružala otpor policajcima koji su pokušali da je legitimišu.

Policija je zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa u martu 2006. godine u blizini stadiona "Sen Deni" zaustavila automobil za čijim je volanom bila Barberova. Svetska prvakinja u sedmoboju iz 1999. i 2003. je tom prilikom odbila da na uvid da podatke i izujedala nekoliko policaja pri pokušaju da je uhapse.

Barberova je priznala da je ujela policajce, ali je rekla da je to učinila jer je "želela da se zaštiti". Istovremeno, ona je optužila policajce za, navodni, ispoljeni rasizam, ali na sudu nije uspela da dokaže svoje optužbe.

Barberova je posle izrečene presude izjavila da će se žaliti, jer smatra da nije kriva.

"Nisam kriva za to što se dogodilo. Policajci to vrlo dobro znaju. Angažovaću advokate i žaliću se na ovu presudu", rekla je ona.

Prošle sedmice javni tužilac Kamij Paluel zahtevala je od suda da za Barberovu izrekne uslovnu dvomesečnu kaznu zatvora.

broj komentara 0 pošalji komentar