Ivana napada zlato u Birmingemu

Svetsko prvenstvo u dvorani održaće se od 01. do 04.marta 2018.godine u Birmingemu. Naša zemlja imaće četiri predstavnika: Ivanu Španović u skoku udalj, Tamaru Salaški i Maju Ćirić na 400m i Asmira Kolašinca u bacanju kugle.

Osim njih očekuje se učešće više od 632 atletičara iz 144 zemlje sveta. Takmičenje se održava u Areni Birmingem koja prima 15.000 gledalaca.

Španovićeva, aktuelna dvoranska prvakinja, pre dve godine je bila srebrna na SP, pa će sada pokušati da se okiti najsjajnijim odličjem.

Da je u odličnoj formi potvrdila je nastupima na "Serbia openu", Karlsrueu, Diseldorfu i Glazgovu.

Kvalifikacije u skoku udalj na programu su drugog dana takmičenja u 18.00 časova. 

Asmir Kolašinac na ovom prvenstvu neće očekivati borbu za medalju, ali se nada dobrom rezultatu. Bacanje kugle na programu je u subotu, 03.marta od 12.45 po našem vremenu.

Tamara Salaški  normu za SP u dvorani ispunila je još prošle godine, a ove je samo potvrdila na Prvenstvu države za seniorke. Iako joj trke u dvorana nisu omiljene, ipak obećava borbu i svoj maksimum. Njen najbolji rezultat u dvorani je 52.99 sekunde.

Maja Ćirić, aktuelna rekorderka države na 400m, jedina je takmičarka koja je normu ostvarila u ovom delu sezone, kada je ujedno postala i šampionka države sa rezultatom 52.78. Njoj će ovo biti prvo veliko takmičenje na kom će dati sve od sebe da prođe makar kvalifikacije.

Kvalifikacije na 400m na programu su drugog dana takmičenja - 02.marta u 13.10, a polufinale istog dana u 21.32, po našem vremenu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво