Srbija i zvanično kandidat za organzaciju dvoranskog SP u atletici 2022. godine

Atletski savez Srbije je objavio kandidaturu Beograda za svetsko prvenstvo u dvorani 2022. Na svetskom šampionatu u dvorani koje za dva dana počinje u Birmingemu Srbiju će predstavljati četiri takmičara.

Na trećem "Serbian open indor mitingu", predsednik atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović, objavio je kandidaturu Beograda za domaćina svetskog prvenstva u dvorani 2022. godine. Da je Beograd ozbiljan kandidat potvrđuju i reči Sebastijana Koua, predsednika Svetske atletske federacije, koji je ovako ocenio treći Serbian open.

"Organizacija je bila fantastična, atletičari su na takvu organizaciju odgovorili izvanrednim rezultatima. Imamo najbolje ostvarenje na svetu. Ne može a da vam se ne svidi."

Organizacija je bila fantastična, atletičari su na takvu organizaciju odgovorili izvanrednim rezultatima. Imamo najbolje ostvarenje na svetu. Ne može, a da Vam se ne svidi.

Srbiju će na svetskom prvenstvu u Birmingemu predstavljati, aktuelna vice-šampionka planete u skoku udalj, i najbolja ove sezone sa 6 metara 93 centimetra, Ivana Španović.

Asmir Kolašinac, nacionalni rekorder u dvorani u bacanju kugle, i evropski šampion pre 5 godina, veruje da će povreda zgloba biti sanirana i da će biti dobar nastup na njegovom četvtom šampionatu sveta.

"Ide na bolje, što je jako bitno i iskreno se nadam da ću biti na svom nivou i ako bacim onoliko koliko mogu u ovom trenutku, mislim da će to biti dovoljno za finale. Milslim da će 20,50 biti dovoljno za finale, znači među prvih osam."

U Birmingemu će na svetskom prvenstvu u trkama na 400 metara debitovati, nova nacionlna rekorderka Maja Ćirić, i aktuelna šampionka Srbije, Tamara Salaški.

"Nadam se dobroj trci. Daću naravno sve od sebe, i pokušati da u kvalifikacijama istrčim što bolju trku, kako bi se plasirala nadam se u polufinale."

Atletičari Srbije na svetskim prvenstvima u dvorani, osvojili su 4 medalje: jednu srebrnu i tri bronzane.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи