Saša Gacik, pobednik ultramaratona u Atini

Na Međunarodnom festivalu ultramaratona u Atini, Nišlija Saša Gacik osvojio je prvo mesto i oborio državni rekord u disciplini 24 sata.

U Atini je za 24 sata neprekidnog trčanja prešao 232 km, iza sebe ostavio 60-ak ultramratonaca iz čitavog sveta i vratio se u Niš sa zlatom i novim ličnim i državnim rekordom u toj disciplini.

"Išao sam da oborim državni rekord jer je ta dužina zavisila samo od mene, bez obzira na rivale. Nas nekolicina koji smo bili među prvima nismo ni odmarali, ni šetali, jednostavno 24 sata neprekidnog trčanja. Hrana u trku, voda u trku", rekao je Saša Gacik.

Patike za trčanje ovaj ultramaratonac prvi put je obuo 2010, kada je uz veliki napor u niškom parku Bubanj pretrčao dva kilometra, koliko je je tada sebi zadao. Ta prva pobeda, kaže, motiviše ga kad god se nađe na ivici snage.

Treninge ne preskače ni na minus 10 ni na plus 35. Pred takmičenja dnevno pretrči i po 60 km. Iza sebe ima 88 maratona i ultramaratona, pregršt medalja i pehara - potvrda da snagom volje stalno pomera granice izdržljivosti. Ljubav prema ovom sprtu preneo je i na prijatelje - neki su maratonci, ali većinom rekreativci.

Kvalifikovao se i za za jednu od najtežih i najprestižnijih trka oko vrha Mon Blana, u avgustu, gde uz mnogo uspona treba pretrčati stazu dugu 170km. Uz to, 15 godina bavi se programiranjem. Bio je i pripadnik elitne 63. padobranske jedinice, što mu, kaže, mnogo pomaže.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво