Španović: Ne brinu me prestupi, fokus na Birmingem

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović zadovoljna je rezultatima na mitinzima u Karlsrueu i Diseldorfu bez obzira na, neuobičajeno, veliki broj prestupa.

Rekordera u skoku udalj bila je treća na prvom ovosezonskom nastupu održanom u Karlsrueu, dok je u Diseldorfu osvojila prvo mesto.

"Zadovoljna sam urađenim. Najjači utisak je što sam na prvom mitingu napravila pet prestupa, ali to su bili kvalitetni skokovi. Nije potrebno da budem u najboljoj formi na mitinzima. Miting 'Serbija open' u Beogradu će mi osvežiti emocije i poslužiti kao priprema pred Svetsko prvenstvo u Birmingemu, na koje sam maksimalno fokusirana", izjavila je Španovićeva na konferenciji za novinare u Hotelu "Moskva".

Trener Goran Obradović istakao je da će skok od 7,10 metara biti dovoljan za osvajanje zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Birmingemu.

"Imamo nedelju dana pripremnih treninga, zatim Beogradski miting u narednu sredu i Glazgov sedam dana pre Svetskog prvenstva u Birmingemu 4. marta. S obzirom na okolnosti u kojima treniramo, a to je beton, onda se spremamo za tu podlogu, mada Ivani više odgovaraju daske. U Glazgovu ćemo biti na daskama, a u Birmingemu na betonu. Smatram da će 7,10 metara ili nešto više biti dovoljno za zlatnu medalju."

broj komentara 0 pošalji komentar