Читај ми!

Završeno Prvenstvo Srbije u dvorani

Atletsko Prvenstvo Srbije u dvorani za seniorke i seniore održano je ovog vikenda u Atletskoj dvorani na Banjici. Tokom dva dana ostvaren je niz odličnih rezultata i nekoliko ličnih rekorda, a na borilišta se, posle pauze, vratilo nekoliko naših atletičara uz osvojene titule i odlične rezultate.

Prvog takmičarskog dana u muškoj konkurenciji sjajan povratak na stazu imao je Emir Bekrić, koji je sa rezultatom 48.40s zauzeo prvo mesto u trci na 400metara.

U konkureniji seniorki, neizvesna trka vodila se na 400m, između Maje Ćirić i Tamare Salaški, ipak Tamara je uspela da opravda očekivanja i odbrani titulu Prvakinje države sa rezultatom 53.15s, dok je Maja bila druga sa rezultatom 53.37s.

Naš najbolji bacač kugle i član AK Partizana 1945 Asmir Kolašinac takođe je bio uspešan posle dužeg perioda pauze. Kolašinac je odbranio pobednički tron koji mu zasluženo pripada, i to hicem od 19.96 metara, što je daleko ispod njegovog ličnog rekorda od 21.56m, ali je bilo i dovoljno za prvo mesto.

Drugo mesto u bacanju kugle zauzeo je Veljko Nedeljković sa rezultatom 16.45m, a treći je bio Milan Jotanović sa rezultatom 15.83m. Mihail Dudaš bacio je kuglu 13.39m i zauzeo sedmo mesto.

U trci na 60m, prva je bila Katarina Sirmić sa rezultatom 7.58s, dok je u muškoj konkurenciji pobedio Aleksa Kijanović koji je trčao 6.81s.

I još jednom, Amela Terzić uspela je ubedljivo da bude ispred svoje konkurencije i trku na 1500m istrči za 4 minuta 24 sekunde i 85 stotih. Njena sestra, Amra Terzić bila je druga sa rezultatom 4:43,04, a bronza je pripala Jasmini Pruginić sa 4:47,39.

Pobednik u discplini skok u dalj je atletičar AK Crvene Zvezde Strahinja Jovančević sa skokom od 7.34 metara, Aleksandar Grnović je zabeležio samo centimetar kraći skok, dok je treći bio Stefan Stanković sa daljinom od 6.42m.

Drugog takmičarskog dana prvi na borilište su izašli atletičari u disciplini skok motkom i takmičarke na 60m prepone.

Pobednica u ovoj disciplini je Anja Lukić sa rezultatom 8.38s, dok je drugo mesto zauzela Ivana Petković sa rezultatom 8.48s, a bronzu je osvojila Maja Adžić sa rezultatom 9.58s. U muškoj konkurenciji  Marko Mišković je ostvario pobedu u vremenu od 8.17 sekundi, ispred Aleksandra Grnovića (8.22) i Aljoše Gnipa (8.62).

Naš najbolji desetobojac Mihail Dudaš, ovog dana oprobao se u dicsiplini skok motkom, gde je zauzeo prvo mesto sa preskočenih 4.60 metara.

Emir Bekrić trčao je na 200m, i zauzeo treće mesto u ukupnom plasmanu sa rezultatom 22.38s, dok je drugi bio Stjepan Bojanić (22.12s), a prvak države je Aleksa Kijanović sa 21.69s.

U ženskoj konkurenciji pobednica je Maja Ćirić koja je istrčala novi lični rekord u ovoj disciplini sa 24.08s.

Amela Terzić osvojila je još jedno zlato, na 800m sa rezultatom 2:06,57, druga je bila Marija Stambolić sa 2:09,03, a treće mesto zauzela je Nikolina Mandić sa 2:21,56.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво