Španović: Vreme radi za mene, ispraviću nepravdu iz Londona

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović ocenila je da joj je 2017. godina bila najuspešnija u karijeri i da četvrto mesto na Svetskom prvenstvu u Londonu, nakon "malera sa zihernadlom", ne može da pokvari utisak, već samo da bude podsticaj da u budućnosti ispravi nepravdu.

Na svečanosti Atletskog saveza Srbije, Španovićeva je proglašena za najbolju atletičarku Srbije, šesti put uzastopno.

"Odbranjena titula prvaka Evrope u dvorani je obeležila godinu i veoma sam ponosna na to. Nisam uspela da osvojim medalju u Londonu, ali ne želim da dozvolim da pokvari utisak jer vreme radi za mene i stvoriće priliku da se ispravi ta nepravda. Smatram da sam dovoljno sposobna da se borim i osvojim zlatnu medalju. To nije bila moja greška, od ove godine ne bi trebalo da stoje brojevi na leđima i time će se situacija znatno popraviti", rekla je Španovićeva.

Ona je najavila da će učestvovati na "Serbija openu", koji se održava 21. februara.

"Prošle godine nisam nastupala na Beogradskom mitingu zato što sam birala takmičenje na podlozi kakva je bila u Areni na EP. Ove godine biće drugačije jer će biti ista podloga kao u Birmingemu, gde je Svetsko prvenstvo. Biće to još jedna prilika za mene da se predstavim pred domaćom publikom i vidim gde sam dve nedelje uoči prvenstva sveta."

Španovićeva je navela i šta su joj ciljevi u 2018. godini.

"Uvek se borim za najviše mesto na postolju. Ove godine me očekuje Svetsko dvoransko i Evropsko prvenstvo, gde želim da odbranim titulu kako bih se pojavila na kontinentalnom kupu gde ću predstavljati tim Evrope, i na kraju je Dijamantska liga, gde želim da ponovim uspeh", poručila je Španovićeva.

Za najbolji klub proglašena je Vojvodina iz Novog Sada, čiji je Španovićeva član, dok je njen trener Goran Obradović, takođe iz Vojvodine, proglašen za najboljeg stručnjaka.

"Ponosna sam na sebe, trenera i klub na postignutim rezultatima. Zahvaljujem Olimpijskom komitetu i sponzorima na pomoći, a Atletskom savezu Srbije na uspešnoj godini i organizaciji Evropskog dvoranskog prvenstva", izjavila je Španovićeva.

U ostalim kategorijama nagrade za najbolje dobili su Adrijana Vilagoš i Nebojša Ivić (mlađi pioniri), Amra Terzić i Amel Džakovac (pioniri), Tamara Mićević i Tihomir Đorđević (mlađi juniori), Milica Kardašević i Veljko Nedeljković (juniori), Zorana Barjaktarević i Aleksa Kijanović (mlađi seniori). 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво