Španović: Vreme radi za mene, ispraviću nepravdu iz Londona

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović ocenila je da joj je 2017. godina bila najuspešnija u karijeri i da četvrto mesto na Svetskom prvenstvu u Londonu, nakon "malera sa zihernadlom", ne može da pokvari utisak, već samo da bude podsticaj da u budućnosti ispravi nepravdu.

Na svečanosti Atletskog saveza Srbije, Španovićeva je proglašena za najbolju atletičarku Srbije, šesti put uzastopno.

"Odbranjena titula prvaka Evrope u dvorani je obeležila godinu i veoma sam ponosna na to. Nisam uspela da osvojim medalju u Londonu, ali ne želim da dozvolim da pokvari utisak jer vreme radi za mene i stvoriće priliku da se ispravi ta nepravda. Smatram da sam dovoljno sposobna da se borim i osvojim zlatnu medalju. To nije bila moja greška, od ove godine ne bi trebalo da stoje brojevi na leđima i time će se situacija znatno popraviti", rekla je Španovićeva.

Ona je najavila da će učestvovati na "Serbija openu", koji se održava 21. februara.

"Prošle godine nisam nastupala na Beogradskom mitingu zato što sam birala takmičenje na podlozi kakva je bila u Areni na EP. Ove godine biće drugačije jer će biti ista podloga kao u Birmingemu, gde je Svetsko prvenstvo. Biće to još jedna prilika za mene da se predstavim pred domaćom publikom i vidim gde sam dve nedelje uoči prvenstva sveta."

Španovićeva je navela i šta su joj ciljevi u 2018. godini.

"Uvek se borim za najviše mesto na postolju. Ove godine me očekuje Svetsko dvoransko i Evropsko prvenstvo, gde želim da odbranim titulu kako bih se pojavila na kontinentalnom kupu gde ću predstavljati tim Evrope, i na kraju je Dijamantska liga, gde želim da ponovim uspeh", poručila je Španovićeva.

Za najbolji klub proglašena je Vojvodina iz Novog Sada, čiji je Španovićeva član, dok je njen trener Goran Obradović, takođe iz Vojvodine, proglašen za najboljeg stručnjaka.

"Ponosna sam na sebe, trenera i klub na postignutim rezultatima. Zahvaljujem Olimpijskom komitetu i sponzorima na pomoći, a Atletskom savezu Srbije na uspešnoj godini i organizaciji Evropskog dvoranskog prvenstva", izjavila je Španovićeva.

U ostalim kategorijama nagrade za najbolje dobili su Adrijana Vilagoš i Nebojša Ivić (mlađi pioniri), Amra Terzić i Amel Džakovac (pioniri), Tamara Mićević i Tihomir Đorđević (mlađi juniori), Milica Kardašević i Veljko Nedeljković (juniori), Zorana Barjaktarević i Aleksa Kijanović (mlađi seniori). 

broj komentara 6 pošalji komentar
(utorak, 30. jan 2018, 19:05)
anonymous [neregistrovani]

Samo napred Ivana

Ivani je nanesena ogromna nepravda zbog lose organizacije buduci da organizator nije namerno pricvrstio broj koji je kasnije otpao i tako ponistio Ivanin rezultat. Ivana nazalost na to ne moze da utice, ali nasi ljudi iz altetskog saveza trebaju sledeci put da povedu vise racuna i pritisnu organizatore oko nekih kljucnih stvari kako ovakvih namestaljki vise ne bi bilo.

(utorak, 30. jan 2018, 18:16)
Samo pitam: [neregistrovani]

A da se desilo obrnuto,

njenoj konkurenciji,bilo bi OK!?

(utorak, 30. jan 2018, 17:48)
anonymous [neregistrovani]

Ma da, pravila, ali kako za koga

Prvi put se tako nesto desilo, prema tome organizatori su trebali misliti na to, a ne pustiti djevojku sa nepricvrsenim brojem na ledjima kojeg nije mogla vidjeti.

(utorak, 30. jan 2018, 17:19)
Lobotomija [neregistrovani]

Pravila

Pravila nisu nepravda, takmici se po njima

(utorak, 30. jan 2018, 17:16)
Zoran [neregistrovani]

šta ona ima sa brojem.

Ne kači ga sama sebi na leđa nego organizator.Ne pričaj gluposti.

(utorak, 30. jan 2018, 16:34)
anonymous [neregistrovani]

B

Kakva nepravda kada je dokazano da je broj dotakao