Читај ми!

Dejli telegraf: Getlin umešan u doping skandal

Svetski prvak u sprintu, Amerikanac Džastin Getlin, nalazi se pod optužbom da je umešan u doping skandal. Britanski Telegraf piše da je novinar tog lista, nakon što se lažno predstavio, snimio razgovor Getlina sa njegovim trenerom i menadžerom u trening centru tokom kojeg mu se nude zabranjene supstance.

Antidoping agencija već je pokrenula istragu, nakon što je tokom sastanka zabeleženo da menadžer Robert Vagner izjavio da Getlin koristi pojedine zabranjene supstance.

Getlin, koji je dva puta padao na doping testovima 2001. i 2006. godine zbog čega je četiri godine bio suspendovan, oštro je demantovao da je kršio pravila i to pošto je otpustio trenera Denisa Mičela zbog reči da pojedine supstance ne mogu da se otkriju na testovima.

"Ne koristim, niti sam ikada koristio zabranjene supstance. Sve pravne opcije su spremne, neću dozvoliti da se pišu laži o meni", napisao je Getlin na Instagramu i najavio tužbe.

Getlin je, nakon što mu je 2001. progledano kroz prste, postao olimpijski šampion na 100 metara u Atini 2004, svetski prvak na 100 i 200 metara u Helsinkiju 2005, ali kada je 2006. bio pozitivan na testosteron, branio se izjavom da je bio sabotiran i da ga je fizioterapeut masirao uljem koje je imalo zabranjenu supstancu bez njegovog znanja, što nije uvaženo.

Bio je suspendovan na osam godina iz atletike, ali mu je kasnije kazna prepolovljena, pa kada se 2010. vratio, doživeo je seriju poraza od Juseina Bolta sve do 5. avgusta ove godine i finalne trke na 100 metara na Svetskom prvenstvu u Londonu, kada je drugi put u karijeri, a prvi od pomenute 2005. (Bolt je tada bio tinejdžer), uspeo da pobedi najbržeg svih vremena.

Getlin je u Londonu u finalu na 100 metara trčao 9,92 ispred 14 godina mlađeg zemljaka Kristijana Kolmana (9,94) i Bolta, koji je u vremenu 9,95 stigao samo do bronze i prekinuo niz od deset trijumfa nad Getlinom u velikim trkama.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво